Cijela se Venecija pretvara u još čarobnije mjesto tijekom karnevalskih proslava usred zime. Venecijanski karneval započeo je davne 1162. godine kako bi se proslavila pobjeda Venecijanske Republike nad jednim od njezinih neprijatelja.

Mlečani su se okupili na Trgu Svetog Marka (poznatom kao Piazza San Marco) kako bi proslavili pobjedu. Svečanosti su trajale nekoliko stoljeća sve dok nisu zabranjene 1797., dok je Venecija bila pod vlašću Franje II., cara Svetog rimskog carstva.

Venecijanci su koristili maske kako bi prikrili svoj identitet, što je u to vrijeme bilo zabranjeno, a koristili su ih kako ne bi bili uhvaćeni u "malim" zločinima poput kockanja ili krađe. 1979. godine talijanska vlada odlučila je pomoći Veneciji da se ponovno poveže sa svojom karnevalskom poviješću kako bi pomladila kulturu Venecije. Turizam u gradu je procvjetao, a Venecijanski karneval tijekom godina je izrastao u jednu od najvećih i najpopularnijih proslava na svijetu.

Poželite li i vi posjetiti Veneciju tijekom karnevalskih dana, savjetujemo vam da to učinite odlaskom u organizaciji turističke agencije jer u suprotnome biste se mogli iznervirati gužvama na cesti i pronalaskom parkinga. Zaputite li se na Crno jaje, pronaći ćete dvije aktivne ponude koje vas vode u Veneciju na Karneval.

Otkrijte karneval u Veneciji jednodnevnom izletu i uključenim autobusnim prijevozom po cijeni za samo 33,70 eura (253,91kn) po osobi, s polaskom iz Zagreba. Druga je ponuda po cijeni od 34 eura (256,17 kn), s kojom polazite iz Zagreba, a ukrcati se možete i u Karlovcu.

Obje ponude vode vas u Veneciju 18. ili 19. veljače, pokret je rano ujutro, a povratak kasno navečer, a u cijenu je uključen pratitelj te autobusni prijevoz, dok je potrebna doplata u iznosu od 15 eura po osobi za vožnju vaporettom na relaciji Punta Sabioni – Venecija – Punta Sabioni.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju