Novo pravilo koje su donijele rimske gradske vlasti odnosi se na zabranu ulaska autobusa u centar grada. Tako od 1. siječnja, nema više prolazaka autobusa pored Koloseuma i Piazza Venezie, što je vijest koja je prilično razljutila turističke agencije.

Od ovog pravila jedina iznimka su autobusi koje prevoze osobe s invaliditetom, ili oni busevi koji dovoze goste do hotela, no oni najprije moraju ishoditi posebnu dozvolu za vožnju.

Koloseum Koloseum (Foto: Getty Images)

Gradonačelnica Rima Virginia Raggi bila je jedna od najglasnijih za izglasavanje ove zabrane, nazvavši zabranu „važnom odlukom ne samo za zaštitu kulturnog i arheološkog blaga, već i za zaštitu u borbi protiv buke i zagađenosti zraka“.

Naravno, ova odluka naišla je na bijes raznih turističkih agencija, ali i restorana i dućana u blizini atrakcija. Tako su iz turističkih udruženja u prosincu prosvjedovali, upozorivši kako će zbog ove odluke mnogi od zaposlenih u turizmu ostati bez posla. No ipak, ni to nije natjeralo rimske vlasti da odustanu od svojih zamisli.

Rim Rim (Foto: Thinkstock/Guliver)

Za Rim, „zabrane“ su zadnjih mjeseci postale gotovo uobičajena stvar, pa su tako i prije par mjeseci donesena nova pravila koja se tiču točenja alkohola. Također, konačno je i službeno zabranjeno – kupanje u fontanama.

Tajna s dna jezera: Jedini slovenski otok još uvijek čuva uspomenu na tužnu legendu Bled Bled Bled +3 Bled

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju