Tema: #rim

3000 eura na dan! Što se događa s kovanicama iz najpoznatije svjetske fontane?

28.4.2016
Fontana di Trevi

Trevi je najveća barokna fontana u Rimu i jedna od najpoznatijih na zemaljskoj kugli. Poslužila je i kao mjesto mnogih reklama i filmova, a upravo je jedan film "pojačao" i naglasio tradiciju bacanja novca u nju.

Najpopularnija turistička tura na svijetu košta (samo) 450 kuna

23.3.2018
Rim

Tura, za koju ćete izdvojiti otprilike 450 kuna (60 eura), odvest će vas da izbliza upoznate čarobna mjesta Vječnog Grada. Ona se zove „Skip the Line“, predviđena je za male skupine, do 12 ljudi, a u njoj ćete upoznati Vatikan, Sikstinsku kapelu (dio Vatikanskih muzeja) i baziliku sv. Petra, uz detaljna pojašnjenja stručnih vodiča.

Novi adut Vječnog grada: Rim dobiva pješčanu plažu!

28.12.2017
Rim

Ova je ideja inpsirirana pariškim plažama, koje već dugi niz godina postoje u ljetnim mjesecima u francuskoj metropoli. Javnost je s planom već upoznala gradonačelnica Virginia Raggi, a plaža će se naći u blizini mosta Marconi, smještenog kraj mnogih rimskih atrakcija.

Izbjegnite "zamke" za turiste: 10 restorana s kojima u Vječnom Gradu nećete pogriješiti

6.11.2017
Restoran

Kako se ne biste prevarili i sjeli gdje ne treba, donosimo vam rimske restorane u bllizini najvećih atrakcija koje ćete u gradu vjerojatno posjetiti...

Nema više džabe... Počinju se naplaćivati ulaznice u Hram svih bogova

10.10.2017
Rim

Hram je sagrađen za vrijeme vladavine cara Hadrijana, preživio je i nekoliko pljački, a poznat je i po otvoru na sredini kupole, kroz koju ulazi svjetlost (ili kiša, ovisno o vremenu).

10 neobičnih činjenica o starim Rimljanima koje su nam učitelji povijesti prešutjeli

31.1.2017
Gladijator

Stari Rimljani pili su krv ubijenih gladijatora jer su vjerovali da ovaj ritual prenosi njihovu hrabrost i vitalnost.

Novi biser iz Rima: Pokušao u Koloseum urezati imena svoje obitelji

29.8.2017
Koloseum

Koloseum je jedna od najvećih svjetskih atrakcija, a godišnje ga obiđe 7 milijuna ljudi. Nekad su se u njemu održavale gladijatorske borbe, pa se danas posjetom može naučiti mnogo o dijelu rimske povijesti kad su gradom vladali carevi.

Zabranili alkohol! Odluka Rima koja se mnogima neće svidjeti

17.7.2017
Rim

Mnogi Rimljani ovu odluku nisu oduševljeno podržali jer ako žele u miru uživati u dobroj kapljici do kasno u noć, moraju se zaputiti u općinu Ottavia¸ jedinu koju ovaj zakon nije zahvatio.