Tema: #rim

Novi biser iz Rima: Pokušao u Koloseum urezati imena svoje obitelji

29.8.2017
Koloseum

Koloseum je jedna od najvećih svjetskih atrakcija, a godišnje ga obiđe 7 milijuna ljudi. Nekad su se u njemu održavale gladijatorske borbe, pa se danas posjetom može naučiti mnogo o dijelu rimske povijesti kad su gradom vladali carevi.

Zabranili alkohol! Odluka Rima koja se mnogima neće svidjeti

17.7.2017
Rim

Mnogi Rimljani ovu odluku nisu oduševljeno podržali jer ako žele u miru uživati u dobroj kapljici do kasno u noć, moraju se zaputiti u općinu Ottavia¸ jedinu koju ovaj zakon nije zahvatio.

Ostaje li Rim bez slavnih česmi nakon 200 godina?

30.6.2017
Voda

Na područja Rima nalazi se 2800 česmi kojima su Rimljani davno nadjenuli ime „nasoni“ ili prevedeno na naš jezik „veliki nosevi“. Najviše ih je naravno u centru grada, ali nalaze se i u predgrađima te znače izuzetno puno u ljetnim mjesecima.

Umočite nogu i platite kaznu: Osvježenje u fontani za samo 2 tisuće kuna

13.6.2017
Fontana di Trevi

Kažnjavat će se i drugi oblici nedoličnog ponašanja pred rimskim spomenicima poput, primjerice, piknika ili kampiranja.

Stvarni Asterixi i Obelixi: Grad koji se usudio suprotstaviti velikom Rimu

10.3.2017
Norba

Njegov položaj je gotovo neprobojan, okružen zidom izgrađenim od vapnenačkih stijena, sa samo jednim načinom ulaska i izlaska iz grada.

10 neobičnih činjenica o starim Rimljanima koje su nam učitelji povijesti prešutjeli

31.1.2017
Gladijator

Stari Rimljani pili su krv ubijenih gladijatora jer su vjerovali da ovaj ritual prenosi njihovu hrabrost i vitalnost.

Stvar koju nikad ne smijete napraviti u Rimu

2.1.2017
Fontana Di Trevi - 3

Mladi Talijani okupali su se u 400 godina staroj fontani, nakon čega su prije dolaska policije odšetali, međutim, sami su sebe otkrili podijelivši slike na društvenim mrežama.

Savjeti za potpuni odmor: Kako jeftino uživati u Rimu?

4.11.2016
Fontana Di Trevi

Turisti mogu razgledati kvartove Tor Marancia i Trullo, koji su oživljeni velikim muralima na zgradama. Ovi kvartovi poslužili su kao raj za ulične umjetnike, a s obzirom da za razgledavanje nije potrebno platiti ništa, upoznati i ovu stranu Rima svakako se isplati...

punkufer.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice punkufer.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice punkufer.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se