Tema: #rim

Nova zabrana u Rimu: Odluka koja je razljutila turističke agencije

4.1.2019
Fontana di Trevi

Gradonačelnica Rima Virginia Raggi bila je jedna od najglasnijih za izglasavanje ove zabrane, nazvavši zabranu „važnom odlukom ne samo za zaštitu kulturnog i arheološkog blaga, već i za zaštitu u borbi protiv buke i zagađenosti zraka“.

Što će reći turisti? U Rimu zabranjuju točenje alkohola nakon 2 sata

3.12.2018
Rim

Gradonačelnica Rima Virginia Raggi najavila je uvođenje novih zabrana jer smatra da će na taj način pomoći zaštiti kvalitete života u glavnom gradu Italije...

Piramida na (ne)očekivanom mjestu stara 2000 godina koja je izgrađena zbog ucjene

30.10.2018
Cestijeva piramida u Rimu - 3

Povjesničari smatraju da je grobnica sadržavala i mnoge druge vrijedne predmete, no da su oni bili opljačkani još u antičko doba.

U potrazi za idilom: 10 „najzelenijih“ gradova planeta

24.10.2018
Reykyavik

Nizozemska agencija TravelBird pozabavila se najzelenijim gradovima na svijetu kako bi pomogla svim putnicima koji vole prirodu i žele posjetiti gradove koji drže do održivog razvoja. Nekima možda iznenađujuće, ali kao broj jedan na ovoj listi završio je – Reykjavik...

10 prekrasnih mjesta koje je (naj)bolje posjetiti u listopadu

4.9.2018
Fidži

Većina putnika ne odlazi na razvikane destinacije u jesen, pa je upravo tada odlično vrijeme za posjetiti ih, a pogotovo ako ne volite gužve.

Ispod mjeseca: Razgledajte Koloseum nakon zalaska sunca

23.8.2018
Koloseum

Koloseum godišnje obiđu milijuni ljudi, a ova tura je, primjera radi, ograničena na 25 posjetitelja. To je izvrsna vijest, jer ćete zapravo cijeli amfiteatar imati za sebe i nećete se morati gurati s ostalim turistima.

Kaos u Rimu zbog "uspomena": Turisti se tuku zbog pozicije za selfie pred najpoznatijom svjetskom fontanom!

14.8.2018
Fontana di Trevi

19-godišnja Nizozemka i 44-godišnja Amerikanka počele su žustro raspravljati, što je ubrzo preraslo u otvoreno vrijeđanje, da bi cijela stvar završila šamarima i šakama u kojima su sudjelovali članovi i Nizozemkine i Amerikankine obitelji!

3000 eura na dan! Što se događa s kovanicama iz najpoznatije svjetske fontane?

28.4.2016
Fontana di Trevi

Trevi je najveća barokna fontana u Rimu i jedna od najpoznatijih na zemaljskoj kugli. Poslužila je i kao mjesto mnogih reklama i filmova, a upravo je jedan film "pojačao" i naglasio tradiciju bacanja novca u nju.