Pijenje i jedenje na ulicama ili penjanje po fontanama samo su neke od stvari koje vam već sad mogu prouzročiti neugodnosti u Rimu i donijeti vam visoke kazne.

Gradonačelnica Rima Virginia Raggi najavila je uvođenje novih zabrana jer smatra da će na taj način pomoći zaštiti kvalitete života u glavnom gradu Italije. I dok su neki od zakona dosad bili na snazi samo neko vrijeme, sad će postati stalni, a najznačajnija se promjena odnosi na prodaju i konzumirannje alkoholnih pića u nekim dijelovima grada.

Naime, prema novom prijedlogu, u dućanima i na aparatima alkoholno piće neće se moći kupiti u razdoblju od 10 navečer pa do 7 ujutro. Također, poslije 10 zabranjeno će biti piti i na ulici, javnom prijevozu i parkovima iz staklenih boca, dok će nakon 11 ta zabrana važiti za pijenje iz bilo kakvih boca i posuda. Također, ni klubovi više neće biti meka jer po novom nakon 2 sata više neće smjeti točiti alkoholna pića.

No ako su ovo loše vijesti, ima i onih dobrih. Rimljani obučeni u centurijone, koji znaju tražiti prilično puno novca ako ih slikate ili se slikate s njima, više za slikanje neće smjeti primati novac jer će time riskirati kaznu od paprenih 400 eura. Također, dok su u kostimu, zabranjeno im je i prodavati vodu i hranu.

Odzvonilo je i neautoriziranim turama, pa tako dok čekate u redu za neki muzej ili crkvu, neće vam više prilaziti bilo tko nudeći usluge ulaska preko reda objašnjavajući vam kako baš on sve zna o toj građevini.

Također, baš kao i u Veneciji, morat ćete dobro paziti gdje jedete. Stoga zaboravite uživanje u sendviču na španjolskim stubama, a posebice ulaske u fontanu radi dobrih slika jer ćete za to platiti prilično visoku globu.

Šaptač kravama: Najbolji odresci na svijetu stigli su u Hrvatsku Txogitxu - 7 Txogitxu - 5 Txogitxu - 2 +11 Txogitxu - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju