Tema: #zabrana

Nova zabrana u Rimu: Odluka koja je razljutila turističke agencije

4.1.2019
Fontana di Trevi

Gradonačelnica Rima Virginia Raggi bila je jedna od najglasnijih za izglasavanje ove zabrane, nazvavši zabranu „važnom odlukom ne samo za zaštitu kulturnog i arheološkog blaga, već i za zaštitu u borbi protiv buke i zagađenosti zraka“.

Luda ideja u Veneciji: Kazna 500 eura ako sjednete na nedozvoljeno mjesto!

27.9.2018
Gondola

Ovo je samo jedna u nizu novih zabrana. U svibnju je zabranjeno otvaranje novih objekta brze prehrane, a za Praznik rada gradske vlasti došle su na udar mnogih jer su pokušale prilikom proslave razdvojiti lokalce od turista.

Neobičan zakon u Italiji: U ovom će vas gradu kazniti s 500 eura ako jedete na ulici!

10.9.2018
Firenca

Firentinske vlasti donijele su uredbu prema kojoj je na određenim ulicama zabranjeno jesti. Dakle, zaboravite šetnju sa sendvičem u ruci, bar u vremenu od 12 do 15 i od 18 do 22 sata, jer vam slijedi globa od 150 do 500 eura.

Iznenađujuć prijedlog vladara niskotarifnih aviokompanija za borbu protiv neugodnih putnika

17.8.2017
Avion

Statistika pokazuje da se na letovima u razdoblju od 2012. do 2016. broj incidenata povećao za 600 posto, a velika većina bila je vezana za probleme s pijanim ili pripitim putnicima.

Očuvanje otočkog načina života: Otoci zabranili uvoz "junk" hrane

9.2.2017
img placeholder

Lokalna zajednica odlučila je uvesti zabranu na uvoz strane hrane, među kojima je najpopularnija riža, tjestenina, slatkiši, konzervirana riba i keksi, a razmatraju i zabranu uvoza alkoholnih pića.

Ako jedeš, ne tipkaj! Restoran zabranio korištenje mobitela tijekom jela

25.1.2017
img placeholder

U londonskom Tea Terrace restoranu mobiteli se mogu staviti u malu kutiju na stolu koja se drži pod ključem. Jednom kad ga stavite, do njega nećete lako, jer kombinaciju ne zna nitko osim osoblja.

Disneyland: Mjesto zabave na kojem su neke stvari strogo zabranjene

22.9.2016
img placeholder

Selfie štapovi ovdje su zabranjeni, kao i dronovi, nešto veća kolica, staklene čaše i ostali stakleni predmeti, životinje, stolice na rasklapanje, alkohol i naravno, oružje...

Kineska politika jednog djeteta - jeziva, ili mudra odluka njihove vlade?

1.5.2014
img placeholder

Kina je politiku jednog djeteta uvela za vrijeme vladavine Deng Xiaopnga 1979. godine kako bi smanjila nagli rast populacije. Iako se ispočetka govorilo da se radi samo o privremenoj mjeri, ona se nastavlja i 25 godina nakon uvođenja. Što im nimalo ne smeta da polako postaju vodeća sila svijeta...