Jedna od stvari koje se znaju dogoditi u restoranu jest da naručite jedno jelo, a zabunom dobijete drugo. No, jedan restoran u Zemlji Izlazećeg Sunca (čitaj - Japanu) poseban je po tome što gotovo uvijek dobivate ono što niste naručili, a za to postoji vrlo dobar razlog.

Restoran pogrešnih narudžbi“ na nekoliko je dana odlučio zaposliti konobare koji boluju od demencije, čime su htjeli upozoriti posjetitelje na problem ove bolesti. Vlasnici su namjerno odlučili prešutjeti da su osobe koje ih poslužuju dementne, jer su se bojali kako će se gosti s tim saznanjem postaviti drugačije, dok su se na ovaj način suočavali s demencijom na licu mjesta.

Food blogerica Mizuho Kudo i sama je posjetila restoran. Prilikom posjete naručila je hamburger, da bi na kraju dobila dumplingse, no nije se žalila s obzirom da su i oni bili vrlo ukusni. Također, pohvalila je konobare koji su je osvojili smješkom, a zaključila je kako se na ovaj način i vrlo dobro zabavljaju.

Probni rad ovog restorana je završio, ali će se slične akcije održavati i u budućnosti. Sljedeća slična ideja najavljena je za 21. rujna, kad se obilježava Dan Alzheimerove bolesti.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju