Zapečeni makaroni sa sirom

Sastojci:

Pakiranje makarona
2 žlice maslaca
2 žlice brašna
2 šalice mlijeka
½ žličice soli
½ žličice svježeg papra
¼ žličice mljevene crvene paprike
300 g Cheddar sira

Priprema:
1. Skuhajte tjesteninu po uputama na pakiranju.

2. Rastopite maslac u velikoj tavi na laganoj vatri, umutite brašno dok smjesa ne postane glatka i miješajte bez prestanka dvije minute. Postupno dodajte mlijeko i kuhajte miješajući pet minuta, sve dok se ne zgusne.

3. Maknite s vatre. Umiješajte sol, crni papar, crvenu papriku, dvjesto grama sira i tjesteninu. 

Ako nemate Cheddara, upotrijebiti možete i neki drugi topljivi sir.

4. Prebacite tjesteninu u vatrostalnu posudu, a na vrh stavite preostali sir.

5. Pecite na 200 Celzijevih stupnjeva 20 minuta. Nakon vađenja iz pećnice za još sočniji rezultat možete sve posuti parmezanom. Neka odstoji deset minuta prije posluživanja.

Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju