Zapečeni makaroni sa sirom

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Sastojci:

Pakiranje makarona
2 žlice maslaca
2 žlice brašna
2 šalice mlijeka
½ žličice soli
½ žličice svježeg papra
¼ žličice mljevene crvene paprike
300 g Cheddar sira

Priprema:
1. Skuhajte tjesteninu po uputama na pakiranju.

2. Rastopite maslac u velikoj tavi na laganoj vatri, umutite brašno dok smjesa ne postane glatka i miješajte bez prestanka dvije minute. Postupno dodajte mlijeko i kuhajte miješajući pet minuta, sve dok se ne zgusne.

3. Maknite s vatre. Umiješajte sol, crni papar, crvenu papriku, dvjesto grama sira i tjesteninu. 

Ako nemate Cheddara, upotrijebiti možete i neki drugi topljivi sir.

4. Prebacite tjesteninu u vatrostalnu posudu, a na vrh stavite preostali sir.

5. Pecite na 200 Celzijevih stupnjeva 20 minuta. Nakon vađenja iz pećnice za još sočniji rezultat možete sve posuti parmezanom. Neka odstoji deset minuta prije posluživanja.

Dobar tek!