Piletina s umakom od vrhnja i senfa


Sastojci za 3-4 osobe:

3-4 komada pilećih prsa bez kožice
1-2 češnja češnjaka
50 ml pilećeg temeljca
100 grama vrhnja za kuhanje
2 žlice senfa dijon
2 žlice maslinovog ulja
1 čajna žličica svježeg timijana
½ čajna žličica mljevene kadulje
1 žlica meda
sol i papar po želji

Priprema:
1. Zagrijte maslinovo ulje u dubljoj tavici na umjerenoj temperaturi.

2. Utrljajte sol i papar sa svake strane svježe piletine, pa stavite meso na tavu kad se dobro ugrije.

3. Pecite piletinu sa svake strane oko pet do šest minuta. Bit će gotova kad najdeblji dio mesa dosegne temperaturu od 73 stupnja Celzija što možete provjeriti kuhinjskim termometrom.

Prebacite piletinu na tanjur i prekrijte je aluminijskom folijom da zadrži toplinu.

4. Dodajte sitno nasjeckani češnjak na preostalo ulje i pirjajte ga oko 10 sekundi. Potom ulijte pileći temeljac, vrhnje za kuhanje, senf, timijan i kadulju.

Kuhajte uz stalno miješanje oko dvije minute da se okusi ne sljube.

5. Na kraju dodajte med, te posolite i popaprite prema želji. Poslužite piletinu s ovim finim umakom iz tavice i povrćem kuhanim na pari. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju