Sastojci za pečenog fazana:
1 fazan
35 grama maslaca
1 manji crveni luk
2 glavice komorača
75 ml Pernoda
sol i papar

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva, a fazana dobro istrljajte solju i paprom.

2. Rastopite maslac u većem loncu pa popecite fazana sa svake strane dok mu koža postane zlatno-smeđa.

3. Izvadite fazana sa strane, a u masnoći popržite komadiće luka i koromača.

4. Dolijte alkohol u lonac. Ako na raspolaganju Pernod, odnosno ovo popularno alkoholno piće na bazi anisa, upotrijebiti možete i Sambucu, ouzo ili neku sličnu rakiju.

Uronite pticu u dobivenu tekućinu s prsima prema gore, poklopite lonac i stavite peći u pećnicu.

5. Ako na raspolaganju imate mladog fazana, za pečenje će vam biti dovoljno 90 minuta. Starijeg fazana trebalo bi peći oko 2 sata kako bi meso dovoljno omekšalo.

6. Pečenog fazana poslužite uz pečeni krumpir i salatu od rajčice, feta sira i maslina. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju