Sastojci za pečenog fazana:
1 fazan
35 grama maslaca
1 manji crveni luk
2 glavice komorača
75 ml Pernoda
sol i papar

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva, a fazana dobro istrljajte solju i paprom.

2. Rastopite maslac u većem loncu pa popecite fazana sa svake strane dok mu koža postane zlatno-smeđa.

3. Izvadite fazana sa strane, a u masnoći popržite komadiće luka i koromača.

4. Dolijte alkohol u lonac. Ako na raspolaganju Pernod, odnosno ovo popularno alkoholno piće na bazi anisa, upotrijebiti možete i Sambucu, ouzo ili neku sličnu rakiju.

Uronite pticu u dobivenu tekućinu s prsima prema gore, poklopite lonac i stavite peći u pećnicu.

5. Ako na raspolaganju imate mladog fazana, za pečenje će vam biti dovoljno 90 minuta. Starijeg fazana trebalo bi peći oko 2 sata kako bi meso dovoljno omekšalo.

6. Pečenog fazana poslužite uz pečeni krumpir i salatu od rajčice, feta sira i maslina. Dobar tek!

U trendu Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima