Chris i Carol bračni su par porijeklom iz Engleske i Brazila koji posljednjih pet godina putuju svijetom i svoja putovanja dijele s pratiteljima na YouTube na profilu Jumping Places. Prije nekoliko tjedana počeli su objavljivati videouratke sa svojeg prvog putovanja u Hrvatskoj.

Posjetili su hrvatska tradicionalna turistička mjesta poput Plitvičkih jezera, Splita i Dubrovnika, ali i turistima neke manje poznate destinacije poput Omiša. Oduševili su se hrvatskim prirodnim ljepotama, kulturnim dobrima i kuhinjom.

Na putu prema Dubrovniku zastali su u Omišu, koji ih je oduševio na prvi pogled svojom veličanstvenom vizurom.

Uputili su se na panoramsku vožnju brodom kako bi izbliza doživjeli kanjon rijeke Cetine, a uspeli su se i na staru gusarsku utvrdu Mirabelu s koje puca divan pogled na čitav grad, ali i otok Brač.

"Čudno je što se grad nalazi 35 minuta od Splita, a tako malo ljudi tu dolazi," iznenađeno je zavapio Chris u videu koji je očigledno snimljen ranije ove godine kada temperature nisu prelazile 30 Celzijevih stupnjeva, a plaže su još bile relativno prazne.

Prizore koje su vidjeli u Omišu usporedili su s popularnom obalom Amalfi u Italiji, a put automobilom po magistrali od Omiša do Makarske jednim od najljepših vozačkih iskustava koje su ikada doživjeli na svojim putovanjima.

Što su Chris i Carol vidjeli i doživjeli u Omišu (i Makarskoj), provjerite u njihovu YouTube videu u nastavku teksta.

Za jedinicu iz geografije: Suluda pitanja koja stranci postavljaju o Lijepoj Našoj Hrvatska +0 Bosiljevo, Hrvatska - 6

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju