Tražite destinaciju u kojoj ćete se istinski odmoriti, kvalitetno najesti, okupati u moru i istražiti svoje granice izdržljivosti kroz adrenalinsku avanturu u središtu impozantnog kanjona jedne od najljepših rijeka u Hrvatskoj? Neka Omiš bude vaš odabir.

Omiš se nalazi u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a među turistima je poznat kao pravo adrenalinsko središte Dalmacije, s dugim pješčanim plažama i zanimljivim kulturnim atrakcijama kao što su Mirabela, utvrda iznad grada s koje su stari gusari nadgledali brački kanal, tako da bogati trgovački brodovi kraj Omiša nikako nisu mogli proći neopaženo.

Od kulturnih atrakcija valja izdvojiti i Forticu, 500 godina staru utvrdu s koje se pruža nezaboravan pogled na Brač, Hvar i Šoltu, kao i na kanjon rijeke Cetine te na dio Poljica. Starih dana to je mjesto bilo od iznimne važnosti te je baš kao i utvrda Mirabela, Fortica služila za obranu grada od invazija.



1. Kanjon rijeke Cetine

Najpoznatija turistička atrakcija Omiša svakako je već spomenuti kanjon rijeke Cetine u kojem se nalazi i jedan od najvećih ziplinea na ovom području. S dužinom od preko dva kilometra, ova avantura svakom ljubitelju adrenalina pruža iskustvo koje se nikad ne zaboravlja. Tako odsad, osim iz žablje perspektive, možda nekog gumenjaka za rafting, kanjon rijeke Cetine možete istražiti i iz zraka te pri tome udahnuti svježi mediteranski zrak. Za spust sa ziplineom ćete morati potegnuti do samog kanjona rijeke koji se nalazi tek 3 kilometra "iza" grada.

2. Odmor s pogledom na more

Poželite li se nakon boravka u prirodi kvalitetno odmoriti, Hotel Krilo, u naselju Krilo Jesenice nedaleko Splita, čini se kao pravi odabir. Hotel je prilagođen obiteljima, a nalazi se tik uz more, što ga čini poželjnim među svim uzrastima. Zamislite da se probudite i prvo što ujutro vidite kroz prozor je plavo prostranstvo Jadrana? Iako se nalazi izvan Omiša, hotel je dobra polazišna točka za razgledavanje, ne samo Omiša, već i Splita koji se nalazi 14 kilometara sjevernije.

2. All-inclusive po ugodnoj cijeni

Ako vam je na pameti odmor na kojem nećete morati brinuti o apsolutno ničemu, postoji rješenje i za to. Naime, svega sedam kilometara od Omiša, u malom ribarskom naselju Ruskamen, smjestio se Holiday Village Sagitta koji u ponudi ima all-inclusive aranžmane po veoma ugodnim cijenama. Smješten na plaži, s vlastitim bazenom, sportskim terenima, cjelodnevnom animacijom za djecu i odrasle i živu glazbu svaku večer. Ne trebate više ni razmišljati, već vam preostaje samo rezervirati svoj odmor što prije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju