Posjetitelji će u tri dana festivala moći uživati u najboljim turističkim filmovima svijeta u konkurenciji više od 300 filmova iz 61 zemlje! Među njima su i filmovi iz Bangladeša, Kolumbije, Perua, Bolivije, Laosa, Indije, Mianmara, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Australije, Filipina itd. Izabrani filmovi se bave raznim temama – od promocije turističkih destinacija, avanturističke ponude, ekstremnih sportova, nautičkog turizma, hotela i resorta, različitih kultura i tradicija do religijskog i ruralnog turizma.

Izabrani filmovi, podijeljeni u četiri kategorije, prikazivat će se u Muzeju Mimara u četvrtak 5. lipnja u filmskom maratonu od 17 do 22 sata, a za te je projekcije ulaz besplatan. Uz filmski program pripremljen je i raznovrstan popratni program za goste festivala, tematski okrugli stolovi o filmu kao mediju promocije turizma, putopisnim reportažama kao zanemarenoj kategoriji, o ruralnom turizmu itd.

Festivalu će, uz direktora CIFFT-e Alexandera Kammela, prisustvovati i velik broj direktora srodnih festivala iz Grčke, Poljske, Austrije, Francuske, Bugarske i Portugala koji će predstaviti svoje festivale, javlja Zagreb tourist info.

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/iTLvqqgDF5Q" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju