Francuska je najbolja zemlja na svijetu za nudiste. Zaključak je to internetske stranice za ljubitelje prirode i divljine Outforia koja je prikupila i analizirala dostupne podatke o poželjnim destinacijama za ljude koji žele na legalan način uživati u odmoru bez kupaćih kostima.

Dominacija Francuske u svjetskim okvirima ne čudi ako je poznato ista broji čak 397 nudističkih plaža i 212 nudističkih kampova. Uz to, na jugu Francuske u mjestu Cap d'Agde nalazi se i nudističko selo koje omogućava posjetiteljima pristup svim ugostiteljskim i inim mjestima bez ijedne krpice na sebi.

Slika nije dostupna Putovanja Nudističko selo: Mjesto na Mediteranu u kojem je dozvoljeno hodati gol – posvuda

Sjedinjene Američke Države našle su se na drugom mjestu ljestvice najboljih zemalja za nudiste s 299 nudističkih plaža i 253 nudističkih kampova, a slijedi ih Španjolska s 422 plaža i 95 kampova.

Na četvrtom mjestu ljestvice najboljih zemalja za ljubitelje kupanja bez kupaćih kostima našao se Tajland koji je ujedno ponio titulu i najtoplije zemlje za nudiste s prosječnim godišnjim temperaturama od 29.1 Celzijevih stupnjeva.

U top 10 našla se i Australija, Izreal, Južnoafrička Republika, Ujedinjeno kraljevstvo, Italija te Grčka.

Slika nije dostupna Putovanja Europski Karibi: Tirkizno more, lijepe plaže i raj za nudiste na otoku veličine Raba

I Hrvatska se našla na ljestvici, i to na 13. mjestu iza Portugala i Urugvaja. Prema statistici Outforije, Lijepa Naša ima 26 nudističkih plaža i 19 kampova, a prosječna godišnja temperatura joj je 18.1 Celzijevih stupnjeva.


Skinny Dipping Spots Infographic by Outforia

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju