Cap d'Agde je poznato odmaralište na Mediteranu u južnoj Francuskoj u departmanu Herault koje je sedamdesetak kilometra udaljeno od Montpelliera. Na njegovom sjeveroistočnom dijelu, pak, nalazi se veliki nudistički resort po imenu Village Naturiste, koji često nazivaju i Goli grad.

Njegov glavni adut? Dozvoljava gostima šetanje bez ijedne krpice na tijelu – posvuda.

Vrboska - 7 Putovanja Nudistički raj: Predivna plaža s dovoljno hlada i kamp pored naše Male Venecije

U ovom ograđenom nudističkom selu na raspolaganju je dva kilometra duga pješčana plaža, velika marina, kamp s 2500 mjesta, hotel, apartmansko naselje, restorani, noćni klubovi, kafići, pošta, banka, frizer i druga slična mjesta.

U svaki od navedenih područja možete došetati nagi i nitko vas zbog toga neće čudno gledati. Štoviše, pravilnik resorta potiče goste da uklone odjeću sa sebe u svakom trenutku, a ne samo kad dođu na plažu.

Svima je potrebno sat ili dva vremena da se opuste kada prvi put dođu u Village Naturiste, ali nakon toga se očekuje da ćete odjeću spremiti na sigurno. U večernjim satima kada zahladi tijelo možete zaštiti odjevnim komadom po želji.

Naked wanderings - 8 Putovanja Par koji putuje bez odjeće: "Cres je raj na zemlji, ali Murter nas nije skroz oduševio"

Pravilnik resorta strogo zabranjuje fotografiranje drugih gostiju i nemoralno ponašanje na javnim površinama. Očekuje se i da nosite ručnik sa sobom iz higijenskih razloga kada idete na mjesta poput restorana ili kafića gdje planirate sjesti.

Village Naturiste svake godine privuče oko 40.000 nudista, a svi smještajni kapaciteti su popunjeni mnogo prije početka turističke sezone.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju