U susjedstvu megapopularne Ibize nalazi se nerazvikani „Balear“, otok prekrasnih pješčanih plaža i raj za nudiste. S 82 četvorna kilometra (nešto manji od našeg Raba) Formentera ima dovoljno plaža za uživanje u tirkiznom moru, suncu i slobodi.

Tijekom 1970-ih otok je postao popularan među hipijima, osobito nakon što ga je posjetilo nekoliko glazbenih legendi, poput Boba Dylana. I godinama koje su uslijedile na Formenteru se dolazilo kako bi se odmorilo od bučne Ibize.

Osim mira, tišine i prirode Formentera nema puno povijesnih zgrada ili atrakcija, no posjetiteljima je na raspolaganju desetak plaža, kao i dobar izbor onih na kojima se mogu osloboditi kupaćih kostima. Većina putnika unajmljuje skuter ili bicikl za kretanje po otoku koji ima dovoljno staza (čak i hlada), što vode do lijepih uvala.

Do Formentere se može doći katamaranom s Ibize, a nakon pola sata stići ćete u jedinu luku na otoku, gdje možete unajmiti automobil, skuter ili bicikl.

Osim plaža i mora Formentera ima još pokoji biser zbog kojeg vrijedi istražiti najjužniji balearski otok. Jedan od njih je svjetionik Far de la Mola (poznat i kao Far de Formentera). Taj se ljepotan smjestio na istočnom kraju otoka i uzdiže se na litici visokoj 258 metara. Sam je svjetionik visok do 21 metar. S tog se mjesta pruža nestvaran pogled na more i horizont. Kao inspiracija poslužio je i Julesu Vernu, koji je u pustolovnom ZF romanu Putovanje na kometu pisao o svjetioniku na kraju svijeta. Do svjetionika vodi prekrasna (ali strma!) cesta, duž plaža i borove šume.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju