Dobro, sreću ćete pronaći samim odlaskom na putovanje, no zamislite kad još napravite kombinaciju sreće zbog putovanja i putovanja u najsretniji grad? Pa, kakva će to tek – sreća biti, donosi portal Timeout.

Nakon proteklih nekoliko godina svi bismo mogli imati malo više radosti u našim životima. Nema boljeg načina za podizanje raspoloženja od odlaska na putovanje jer ćete pritom upoznati neko novo mjesto. Jedini problem? Treba dobro odabrati mjesto da ne odete na putovanje, pa na kraju prođe i godišnji, a vi niste zadovoljni…

Tvrtka za putovanja IVisa napravila je istraživanje u namjeri da sazna koji su najsretniji gradovi na svijetu. Kako bi došli do poretka, u obzir su uzeli pet faktora: očekivani životni vijek, količinu sunca, radno vrijeme, troškove života i ljubaznost lokalnog stanovništva.

Prvo mjesto prema navedenim kriterijima zauzeo je Lisabon. Glavni grad Portugala godišnje grije čak 2801 sat sunca, a stanovnici u prosjeku rade 31 sat tjedno. Također, riječ je i o gradu koji je ispao drugi najljubazniji, pa ako se preselite ovdje, vjerojatno ćete se brzo sprijateljiti s ljudima…

Drugo mjesto zauzela je Barcelona, u kojoj se u prosjeku dožive 84 godine, a istraživanje je pokazalo kako se ovdje radi čak i sat kraće nego u Lisabonu.

Generalno gledajući, Europa stvarno dobro kotira na ovoj listi. Treće mjesto zauzela je Atena, a nakon nje smjestio se Rim. Peto mjesto zauzeo je Sydney, a deset najboljih zatvaraju Madrid, Toronto, San Jose, Istanbul i Bangkok. Prvi američki grad na popisu je Las Vegas, na 12. mjestu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju