Prije 600 godina ova je skrivena špilja u blizini Sedone u američkoj saveznoj državi Arizona bila dom američkim domorodcima, a danas je dostupna za istraživanje svim zainteresiranima koji su spremni platiti za to nezaboravno iskustvo.

Špilja se nalazi na privatnom posjedu usred divljine, a u neposrednoj blizini utočišta za vukove. Točnu lokaciju dobit će samo oni koji rezerviraju svoje mjesto preko internetske platforme Airbnb po cijeni od oko 1400 kuna na noć. Osim u špilju dobivate i pristup sobi s kupaonicom.

Slika nije dostupna Putovanja 800 metara od plaže! Drvena kućica u Makarskoj u kojoj ćete zaboraviti na sve probleme

Napravljene su minimalne modifikacije za boravak kako bi se očuvala autentičnost mjesta. Tu vam je na raspolaganju spavaća soba s krevetima za sveukupno četiri osobe. Zabranjeno je nošenje cipela unutar špilje, kao i slušanje glasne glazbe.

Ovdje se živi u skladu s prirodom, a jede se isključivo vegetarijanska hrana. Zbog izazovnosti terena, odnosno naglih uspona i padova u blizini špilje zabranjeno je ispijanje alkoholnih pića. Iz sigurnosnih razloga zabranjeno je paljenje vatre na posjedu, ali i dovođenje male djece.

Slika nije dostupna Putovanja Kakva ideja! Mini kućica za sjajan odmor u brodskom kontejneru iz Kine

Ovo se mjesto posebno preporučuje posjetiti u ljetno vrijeme kada temperature u špilji mogu biti i do 20 stupnjeva hladnije nego u ostatku uzavrele Arizone.

Kako izgleda kada spavate u špilji, otkrijte u fotogaleriji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju