Otok Boracay prostire se na oko 10 četvornih kilometara površine u Tihom oceanu, a često se svrstava na ljestvicu mjesta s najljepšim pješčanim plažama na svijetu. Ovo ne čudi sve koji su posjetili taj čarobni otok na Filipinima.

Glavna atrakcija otoka je Bijela plaža koja je duga čak četiri kilometara, a na kojoj se nalazi najbolja turistička infrastruktura – od kafića i restorana do mjesta za noćni izlazak.

Ljubitelji nešto rustikalnijih plaža posjećuju Puku, a obožavatelji ekstremnih sportova na vodi poput windsurfinga svraćaju do Bulaboga. Svojom ljepotom bez teksta ostavlja i Diniwid, dok strastveni ronioci ne propuštaju istražiti podmorje kod Tambisaana.

Venecija Zanimljivosti Turisti "popili" kaznu u Kraljici Jadrana: Skuhali kavu zbog koje su morali platiti 7 tisuća kuna

Boracay se našao na ljestvicama najljepših otoka nekolicine prestižnih medija zbog čega su turisti počeli preplavljati njegove pješčane obale, a zbog čega su lokalne vlasti prošle godine zabranile dolazak stranim gostima na period od šest mjeseci.

U tom vremenu riješeni su brojni ekološki problemi s kojima se otok suočio zbog masovnog turizma – od velikih količina smeća koji su ostavljeni na njegovim obalama do curenja otpadnih voda u more. Iako je otok sada otvoren za posjetu, ograničen je broj ljudi koji smije doći na Boracay.

Ispod radara: "Najljepši otok" koji turisti još uvijek nisu pregazili Siargao - 4 Siargao - 1 Siargao - 2 +0 Siargao - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju