Siargao, otok u obliku suze na Filipinima, u elitnom je društvu najljepših destinacija svijeta kao što su Bora Bora, Tahiti, Bali i Havaji. Conde Nast Traveler prošle ga je godine proglasio najljepšim na svijetu nakon što je skupio najviše glasova zahvaljujući prekrasnim pješčanim plažama, mirnim šumama mangrova i tirkiznom moru.

Bez obzira na prvo mjesto za izboru na ljepotu Siargao još uvijek nisu pregazili turisti. Jedan od razloga leži u tome da se morate malo namučiti dok ne stignete do njega.

Siargao nema međunarodnu zračnu luku, tako da treba najprije stići do Manile, Singapura, Seula ili Hong Konga, a zatim se ukrcati na propelerac i letjeti oko dva sata. Potražite li ih na vrijeme, možete naći letove po pristojnim cijenama, ali pripremite se za dugačko putovanje.

Siargao - 4 Siargao - 4 (Foto: Getty Images)

Siargao je poznat kao surferska prijestolnica Filipina, s 15 mjesta koje su savršene za hvatanje valova. Na otoku je pregršt škola surfanja i mjesta za unajmljivanje daski, a kristalno čisto more također idealno je i za ronjenje ili veslanje na dasci.

Pusti otok na kojem bismo rado "zaglavili" s ekipom do zime Little Harvest Caye - 3 Little Harvest Caye - 2 Little Harvest Caye - 4 +1 Little Harvest Caye - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju