Proslavite proljeće uz mirisni quiche koji je pripremila naša blogerica Barbara. Njene recepte i putopise možete pratiti na njenom blogu Foodiona, Facebook stranici, a u videima možete uživati na njenom YouTube kanalu.

Proljetni quiche

Tijesto:

100 g oštrog brašna
150 g integralnog brašna
130 g maslaca
1 jaje
1/2 praska za pecivo
Sol

Nadjev:

500-800 g blitve i špinata
3 jaja
200 ml vrhnja za kuhanje
100 g svježeg sira
Sol
Papar

Priprema:


1. U zdjeli pomiješajte oštro i integralno brašno s praškom za pecivo i malo soli. Hladni maslac narežite na kockice i dodajte u zdjelu s brašnom. Rukama „izmrvite“ brašno i maslac dok ne dobijete mrvičastu teksturu. U smjesu maslaca i brašna dodajte jaje i zamijesite glatko tijesto.Tijesto je gotovo kada dobijete glatku teksturu.
2. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 30 minuta. Blitvu i špinat očistite i operite. 8. U lonac stavite 1 l vode i malo soli i ostavite da zavrije. U ključalu vodu dodajte špinat i blitvu i ostavite da se kuha oko 1-2 minute.
3. Špinat i blitvu izvadite na tanjur i ostavite da se malo prohladi, a zatim narežite na tanke trakice.
4. Tijesto nakon 30 minuta razvaljajte na pobrašnjeloj površini na 1,5 cm debljine. Pripremite kalup za quiche (26 cm promjer) tako da ga premažete sa žličicom maslaca.
5. Tijesto narolajte na valjak za tijesto, kako bi ga lakše stavili u kalup. Poravnajte rubove i izbodite tijesto vilicom te ostavite u hladnjaku 30 minuta. Pećnicu upalite na 200 ° C.
6. Tijesto nakon 30 minuta stavite u pećnicu i pecite 15 minuta, dok dobije zlatnu boju.
7. Polupečeno tijesto izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi oko 5-10 minuta, a pećnicu smanjite na 180°C.
8. Pripremite nadjev u zdjeli tako da dodate vrhnje za kuhanje, jaja i kuhani špinat i blitvu. Promiješanu smjesu posolite i popaprite po želji. Smjesu prelijte preko polu pečenog tijesta i dodajte komadiće svježeg sira.
9. Stavite u pećnicu na 25-30 minuta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju