Proljetos je popularni restoran u Petrinjskoj ulici upoznao svoju publiku s mediteranskim sushi jelovnikom koji kombinira najbolje hrvatske namirnice s japanskom vještinom pripreme.

Prema načelu kuhar bira umjesto vas, upoznali smo se s cromakaseom, novim konceptom zagrebačkog restorana Time i otkrili sve slasti mekane i sočne paške janjetine, jadranske sipe, gofa, kvarnerskih škampa, dalmatinske kozice te tune s Ugljana.

Pojam omakase ugrubo označava koncept prema kojem gosti ne naručuju sami, već izbor jela prepuštaju kuharu koji zatim priprema najbolje namirnice s kojima u tom trenu raspolaže. Cijenjeni sushi chef Rene Cehman tom nas je prilikom uvjerio u svoju vještinu.

Jedna od novosti u Timeu jest mjesec sushija. U ponudi za ručak je bento box po posebnim cijenama, kao i sushija koliko vam srce poželi (a želudac može podnijeti) za 200 kuna.

„Prije nego što se bacite na svoj Sushi Bento Box, poslužit ćemo vam i mini miso juhu da vas osvježi i uvede u japansko kulinarsko iskustvo. U sklopu našeg mjeseca sushija imamo još jednu novost - ponedjeljak je All You Can Eat sushi dan! Ova ponuda je dostupna svaki ponedjeljak od 17 sati isključivo za našim sushi pultom“, objavio je restoran na svojim internetskim stranicama. 

Najbolji švedski rituali: Znate li što Šveđani rade srijedom? Stockholm - 3 Kiruna, Švedska - 4 Privatni otok Gåsharsskäret u Švedskoj - 4 +3 Švedska - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju