Pečene punjene rajčice
Sastojci:
8 rajčica
Sol, papar
1 šalica prepečenog i grubo nasjeckanog kruha
2 češnja češnjaka (usitnjena)
2 žlice peršina (nasjeckanog)
2 žlice bosiljka (nasjeckanog)
1 žličica timijana
50 g parmezana
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Nožem zarežite rajčice i žlicom izdubite svaku rajčicu. Začinite ih soli i paprom i stavite u pleh.
2. Pomiješajte krušne mrvice, češnjak, peršin, bosiljak, timijan i sir s komadićima rajčice koje ste izdubili. Dodajte dvije do tri žlice ove mješavine u svaku rajčicu.
3. Pecite 30 minuta, sve dok mješavina ne poprimi smeđu boju a rajčice postanu mekane. Ostavite da se malo ohladi prije posluživanja.
Dobar tek!
>> Zapečeni klasik: Složenac od patlidžana, rajčica i parmezana