Pečene punjene rajčice

Sastojci:

8 rajčica

Sol, papar

1 šalica prepečenog i grubo nasjeckanog kruha

2 češnja češnjaka (usitnjena)

2 žlice peršina (nasjeckanog)

2 žlice bosiljka (nasjeckanog)

1 žličica timijana

50 g parmezana

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Nožem zarežite rajčice i žlicom izdubite svaku rajčicu. Začinite ih soli i paprom i stavite u pleh.

2. Pomiješajte krušne mrvice, češnjak, peršin, bosiljak, timijan i sir s komadićima rajčice koje ste izdubili. Dodajte dvije do tri žlice ove mješavine u svaku rajčicu.

3. Pecite 30 minuta, sve dok mješavina ne poprimi smeđu boju a rajčice postanu mekane. Ostavite da se malo ohladi prije posluživanja.

Dobar tek!

 

>> Zapečeni klasik: Složenac od patlidžana, rajčica i parmezana

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju