Složenac od patlidžana, rajčica i parmezana

Sastojci:

1 kg patlidžana

0,5 šalice brašna

Sol

Maslinovo ulje

1 šalica naribanog parmezana

200 g mozzarelle

800 g rajčica ili pelata

3 režnja češnjaka

Priprema:

1. Patlidžane narežite na kriške debljine pola centimetra, ako želite možete ih i oguliti.

2. Poslažite narezane patlidžane i posolite ih te ih poklopite loncem ili težom tavom kako bi pustili vodu. Ostavite 30 minuta.

3. Dno tave prekrijte maslinovim uljem i stavite na srednje jaku vatru. Ubacite nasjeckani češnjak i lagano pržite dok ne pusti miris. Dodajte nasjeckane rajčice i posolite. Pirjajte otprilike 20 minuta, dok se tekućina ne reducira.

4. Patlidžane ocijedite i dobro posušite kuhinjskim papirom. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.

5. Papir za pečenje prelijte maslinovim uljem, kriške patlidžana uvaljajte u brašno, posložite na papir i po njima prelijte još malo maslinovog ulja. Pecite otprilike 10 minuta, a onda ih okrenite i pecite dok ne dobiju boju.

6. Kada je patlidžan gotov krenite sa slaganjem. Na dno posude u kojoj ćete peći patlidžane stavite tanki sloj umaka, zatim patlidžane i na kraju pospite parmezanom. Slažite tako dok imate sastojaka, ali red ili dva prije kraja dodajte red tanko narezane mozzarelle. Završite s parmezanom.

7. Pecite na 200 stupnjeva otprilike pola sata. Kada je jelo gotovo izvadite ga iz pećnice i pričekajte barem 15 minuta prije posluživanja.

Dobar tek!

 

>> Ratatouille - složite jelo prema popularnom crtiću

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju