• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Otvorena prva omeletterija u Zagrebu za sve ljubitelje jaja

Prva zagrebačka omeletterija Eggspress u Boškovićevoj 11 poslužuje jela tradicionalne hrvatske kuhinje, ali i najpoznatijih svjetskih jela kojima je baza jaje.

Punkufer avatar placeholder
Punkufer.hr 4.04.2017 09:28 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Cacio e Pepe Korak po korak Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka Novi kviz općeg znanja - 12 15 nasumičnih pitanja Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više Hrvati manje izlaze u kafiće i restorane Bezobrazno skupo! 10 stvari kojih su se Hrvati odrekli jer su toliko poskupjele da ih se ne isplati više kupovati


Putuješ, gledaš, konzumiraš, upijaš znanje, ideje i iskustvo i onda se vratiš u Zagreb i vidiš da ti nedostaje mjesto gdje možeš pojesti neki omlet ili Eggs Benedict ili Eggs Florentin ili čitav niz drugih jela od jaja,
započinje priču Gregor Kurtović koji je otvorio prvu hrvatsku omletteriju.

Kad uvidiš da takvo mjesto ne možeš naći, odlučiš se na inovativni poslovni pothvat. Preuzmeš prostor ruskog restorana "Pushin's Officea" u Boškovićevoj 11 u Zagrebu, osvježiš ga i otvoriš restoran po imenu "Eggspress" koji slavi jaja kao glavnu namirnicu.

Od jela pripremamo (ili ćemo pripremati) čitav niz jela, od tradicionalne hrvatske kuhinje do nekih od najpoznatijih svjetskih jela kojima je baza jaje. Ideja je da imamo jela od naše tradicionalne cicvare, preko kajgane s porilukom do zahtjevnijih jela poput Scotch eggs.

Obzirom da smo u početku i prva smo omeletteria u Hrvatskoj, istražujemo zahtjeve gostiju i prilagodit ćemo se u narednom periodu, svaku konstruktivnu kritiku prihvaćamo i prilagođavamo
, kaže nam Gregor.

Ne jelovniku Eggspressa se može naći uistinu zanimljiva jela – od klasičnih jaja na benediktinski sastavljena od tosta, šunke, poširanog jaja i umaka holandez (40 kn), preko quicheva (25 kn), do dnevnih ponuda omleta koji se mogu naručiti i samo od bjelanjaka.

Od omleta do šnenokli
Mi naše omlete ne radimo na klasičan način da ga ispečemo u tavici i preklopimo nego ga serviramo u punoj veličini tavice, kako bismo dobili omlet bazu na koju slažemo ostatak namirnica. Omlete radimo od 4 velika jaja uz razne dodatke.

Omlete pečemo na mješavini maslinovog ulja i maslaca, jaja ne solimo već solimo masnoću, a većinu sastojaka koje stavljamo na omlete uglavnom dodajemo neposredno prije serviranja, jer želimo zadržati svježinu namirnica i termički ne obrađivati namirnice kojima termička obrada nije potrebna,
ističe vlasnik Eggspressa.

Kajgana se u Eggspressu priprema na pari uz dodatak maslaca i domaćeg vrhnja što je proces koji traje dulje, ali pruža neusporedivo bolji okus, kremoznost i prozračnost jaja.

Kajganu serviramo uz dimljenog lososa, ali po želji gosta možemo ju servirati uz bilo koju drugu namirnicu koju imamo u ponudi. Proljeće nam je po pitanju omleta i kajgana idealno godišnje doba i kuhinja nam doista obiluje mladim lukom, rotkvicama, mladim salatama, medjevđim lukom, šparogama, no menu ćemo mijenjati po godišnjim dobima i dostupnosti sezonskim namirnicama.

Uz svaku slanu narudžbu bit će vam servirana salata i dvije kriške kruha, a na raspolaganju vam je i nekoliko slastica poput čokoladnog moussa sa svježim voćem ili domaćih šnenokli koji se prodaju po cijeni od 27 kuna za porciju.

Ispravnost namirnica je najvažnije
Svaki se dio jela priprema nakon narudžbe gosta, a ništa ne može stajati dulje od 10 minuta na tanjuru. Čak se i kruh reže tek nakon što gost naruči jelo.

Kvaliteta i zdravstvena ispravnost namirnica (posebice jaja), su nam izrazito važni. Radimo sa svježim jajima koje dobivamo na dnevnoj bazi, a tvrtka Lukač za nas pokreće i proizvodnju sretnih jaja, odnosno jaja koja nisu iz kaveznog uzgoja. Surađujemo i sa prvom hrvatskom majstorskom pekarnicom Korica, koja za nas radi kruh, a i s brendom Volim ljuto, napominje vlasnik Eggspressa.

Eggspress je otvoren od 8 do 23 sata, a odjednom može primiti 20-tak gostiju. Rezervacije su poželjne, a osobito u večernjim terminima.

Od sljedećeg tjedna krećemo s dnevnim jelima koje će uključivati neko lagano varivo sa jajem na oko, laganu salatu ili čak komad mesa, kuhano povrće i poširano jaje. Već u prvom tjednu vidjeli smo neke stvari koje moramo uvesti ili promijeniti – primjerice povećati broj nacionalnih doručaka poput English brekfasta, uvesti francuski kruh (french toast) i slično.

U planu nam je imati tjedan nojevih, prepeličjih i pačjih jaja, a u pregovorima samo i s kuharom iz Japana koji će bi trebao doći sredinom lipnja u Zagreb i pripremati ovu namirnicu na razne japanske načine,
zaključuje Gregor Kurtović.

  • #gdje sjesti
  • #Restoran
  • #Zagreb
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Forest City grad duhova u Maleziji
Najbeskorisniji građevinski projekt
Potrošili su milijarde eura da bi izgradili ovaj grad, a u njemu sada skoro nitko ne živi
Bez prženja: Recept za brze i hrskave polpete od tune
Jeftino i za čas
Bez prženja: Recept za brze i hrskave polpete od tune
Razlog za osmijeh na sjeveru Hrvatske: Neobična željeznička postaja koja zrači šarmom i veseljem
Atrakcija
Stanica koja mami osmijehe putnika: Je li ovo najljepša željeznička postaja u Hrvatskoj?
Stvari koje su puno poskupjele u Hrvatskoj u zadnjih pet godina
Bezobrazno skupo!
10 stvari kojih su se Hrvati odrekli jer su toliko poskupjele da ih se ne isplati više kupovati
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
Zašto posjetiti Pijemont u Italiji?
Predivan Pijemont
Talijanska regija poznata po Fiatu, Nutelli i crnom vinu ima još jedan dobar razlog za posjet – rijetki su oni koji znaju koji je
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Korak po korak
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Stabljike celera zašto su dobre za zdravlje
5 eura za kilogram
Bez ovog povrća nema niti jedne dobre juhe i variva, a čini čuda za zdravlje
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
Stvari koje su puno poskupjele u Hrvatskoj u zadnjih pet godina
Bezobrazno skupo!
10 stvari kojih su se Hrvati odrekli jer su toliko poskupjele da ih se ne isplati više kupovati
Nevjerojatni otok veličine nogometnog igrališta na kojem živi 300 ljudi
Nema struje, nema vode
Nevjerojatni otok veličine nogometnog igrališta na kojem živi 300 ljudi
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče
Za 15 minuta
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Sprovod Jean-Michela Nicoliera u Vukovaru
Francuski dobrovoljac
Tuga i ponos u Vukovaru: Pokopan Jean-Michel Nicolier
Anušić osudio incident u Splitu: To samo šteti hrvatskoj državi
Aktualne teme
Anušić: "Pustite više nek' ide tamo gdje joj je mjesto, u muzeje, u vražju mater"
Strani radnik usred bijela dana silovao turisticu u centru Zagreba: Sud odredio kaznu
nepravomoćno osuđen
Strani radnik usred bijela dana silovao turisticu u centru Zagreba: Sud odredio kaznu
show
Bivša supruga Kiće Slabinca napisala knjigu o njemu, otkrila i što je presudila njihovom braku
pet godina otkad ga nema
Bivša supruga Kiće Slabinca napisala knjigu o njemu, otkrila i što je presudilo njihovu braku
Tko je Mira Nair, majka Zohrana Mamdanija?
njezin sin jedinac
Znate li tko je majka novog gradonačelnika New Yorka? Riječ je o filmskoj ikoni!
Thompson oštro odgovorio Tomaševiću
oštra reakcija
Thompson odgovorio Tomaševiću: Objavio dokument koji mijenja sve?
zdravlje
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Financijska potpora
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Nevjerojatno otkriće: COVID cjepivo pomaže u borbi protiv ove teške bolesti!
Rezultati su nevjerojatni
Nevjerojatno otkriće: COVID cjepivo pomaže u borbi protiv ove teške bolesti!
Upala porebrice: Simptomi koje ne smijete ignorirati
Piše liječnik
Upala porebrice: Simptomi koje ne smijete ignorirati
zabava
Ovakvog parkiranja ima samo na Balkanu! Možete li pogoditi gdje je fotografirano?
Urnebesno
Ovakvog parkiranja ima samo na Balkanu! Možete li pogoditi gdje je fotografirano?
Mozak vam treba izazov? Ovaj kviz je savršen test za vas
Pokažite što znate!
Mozak vam treba izazov? Ovaj kviz je savršen test za vas
Najgora noćna mora svakog Dalmatinca! Urnebesna šala nasmijala domaću publiku
Presmiješno
Najgora noćna mora svakog Dalmatinca! Urnebesna šala nasmijala domaću publiku
tech
Kraj karijesa i plombi? Revolucionarni gel obnavlja zubnu caklinu
Bez boli i straha
Kraj karijesa i plombi? Revolucionarni gel obnavlja zubnu caklinu
Revolucija u kokpitu: Američki B-21 Raider dobiva neočekivani sastav posade?
Velika promjena
Revolucija u kokpitu: Američki B-21 Raider dobiva neočekivani sastav posade?
Google je upravo svoje Karte učinio još boljima
Stižu nove opcije
Google je upravo svoje Karte učinio još boljima
sport
Celta bez milosti protutnjala Maksimirom i riješila pitanje pobjednika već u prvom dijelu
Tužna zagrebačka noć
Celta bez milosti protutnjala Maksimirom i riješila pitanje pobjednika već u prvom dijelu
Torcida poziva na veliko okupljanje svih Hrvata na Rivi: Pročitajte žestoko priopćenje
Nakon uhićenja u Splitu
Torcida poziva na veliko okupljanje svih Hrvata na Rivi: Pročitajte žestoko priopćenje
Gianluigi Buffon priznao je da je Blaž Slišković bio njegov prvi nogometni uzor
Legenda Juventusa otkrila
Buffon šokirao: Nije Maradona, ni Zico – njegov idol bio je bivši igrač Hajduka!
tv
Kumovi: Liječnik baš i nema iskustva - je li ovo noćna mora?
KUMOVI
Kumovi: Liječnik baš i nema iskustva - je li ovo noćna mora?
Pala zadnja klapa serije "U dobru i zlu"
U DOBRU I ZLU
Pala zadnja klapa serije "U dobru i zlu"
U dobru i zlu: Uhvaćeni u neugodnom trenutku - kako će sve objasniti?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Uhvaćeni u neugodnom trenutku - kako će sve objasniti?
putovanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
Stvari koje su puno poskupjele u Hrvatskoj u zadnjih pet godina
Bezobrazno skupo!
10 stvari kojih su se Hrvati odrekli jer su toliko poskupjele da ih se ne isplati više kupovati
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Korak po korak
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
novac
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Hrvati prepoznali zlatnu priliku: Do kraja godine uložit će rekordnih 600 milijuna eura
Financije
Hrvati prepoznali zlatnu priliku: Do kraja godine uložit će rekordnih 600 milijuna eura
lifestyle
Elin Kostelić u maloj crnoj haljini i gležnjačama na premijeri filma 'Freedom'
Stajling za premijeru
Elin Kostelić: Mala crna haljina i obične gležnjače za izdanje koje slavi jednostavnu eleganciju
Ulična moda Zagreb u cvjetnoj haljini i gležnjačama od brušene kože
Izdanje za šetnju
Mama iz centra Zagreba: Cvjetna haljina i gležnjače od brušene kože za jednu od najboljih jesenskih kombinacija
Podrum u Rijeci uređen poput najljepšeg prostora za život
Samo 23 kvadrata
Fenomenalno uređen podrum u Rijeci, u njemu bi se moglo i živjeti, a i terasa je san snova
sve
Celta bez milosti protutnjala Maksimirom i riješila pitanje pobjednika već u prvom dijelu
Tužna zagrebačka noć
Celta bez milosti protutnjala Maksimirom i riješila pitanje pobjednika već u prvom dijelu
Ovakvog parkiranja ima samo na Balkanu! Možete li pogoditi gdje je fotografirano?
Urnebesno
Ovakvog parkiranja ima samo na Balkanu! Možete li pogoditi gdje je fotografirano?
Bivša supruga Kiće Slabinca napisala knjigu o njemu, otkrila i što je presudila njihovom braku
pet godina otkad ga nema
Bivša supruga Kiće Slabinca napisala knjigu o njemu, otkrila i što je presudilo njihovu braku
Stari grad Dubovac
Kastel

Bajka za gurmane: Utvrda zbog koje vrijedi krenuti prema Karlovcu i otkrivati uzbudljive okuse

Nekoć je uloga Starog grada bila zaštitnička, a danas provocira znatiželju izletnika koji uživaju u pogledu s vidikovca, istražuju muzej i žele doznati nešto više o burnoj povijesti - te češće šmekera kojima nije problem potegnuti koji kilometar radi novog gastronomskog iskustva... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • DoBar - 6 Hrana i piće
    Izvan sezone

    DoBar doručak s pogledom na more: Mjesto na kojem ljubitelji glazbe, vina i hrane dolaze na svoje

  • Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21 Hrana i piće
    Jelovnik s potpisom

    Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

  • Stari grad Dubovac Hrana i piće
    Kastel

    Bajka za gurmane: Utvrda zbog koje vrijedi krenuti prema Karlovcu i otkrivati uzbudljive okuse

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close