• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Otvorena prva omeletterija u Zagrebu za sve ljubitelje jaja

Prva zagrebačka omeletterija Eggspress u Boškovićevoj 11 poslužuje jela tradicionalne hrvatske kuhinje, ali i najpoznatijih svjetskih jela kojima je baza jaje.

Punkufer avatar placeholder
Punkufer.hr 4.04.2017 09:28 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura Tjestenina u bijelom umaku Najbrži kuhani ručak Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta Kviz općeg znanja - 5 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut


Putuješ, gledaš, konzumiraš, upijaš znanje, ideje i iskustvo i onda se vratiš u Zagreb i vidiš da ti nedostaje mjesto gdje možeš pojesti neki omlet ili Eggs Benedict ili Eggs Florentin ili čitav niz drugih jela od jaja,
započinje priču Gregor Kurtović koji je otvorio prvu hrvatsku omletteriju.

Kad uvidiš da takvo mjesto ne možeš naći, odlučiš se na inovativni poslovni pothvat. Preuzmeš prostor ruskog restorana "Pushin's Officea" u Boškovićevoj 11 u Zagrebu, osvježiš ga i otvoriš restoran po imenu "Eggspress" koji slavi jaja kao glavnu namirnicu.

Od jela pripremamo (ili ćemo pripremati) čitav niz jela, od tradicionalne hrvatske kuhinje do nekih od najpoznatijih svjetskih jela kojima je baza jaje. Ideja je da imamo jela od naše tradicionalne cicvare, preko kajgane s porilukom do zahtjevnijih jela poput Scotch eggs.

Obzirom da smo u početku i prva smo omeletteria u Hrvatskoj, istražujemo zahtjeve gostiju i prilagodit ćemo se u narednom periodu, svaku konstruktivnu kritiku prihvaćamo i prilagođavamo
, kaže nam Gregor.

Ne jelovniku Eggspressa se može naći uistinu zanimljiva jela – od klasičnih jaja na benediktinski sastavljena od tosta, šunke, poširanog jaja i umaka holandez (40 kn), preko quicheva (25 kn), do dnevnih ponuda omleta koji se mogu naručiti i samo od bjelanjaka.

Od omleta do šnenokli
Mi naše omlete ne radimo na klasičan način da ga ispečemo u tavici i preklopimo nego ga serviramo u punoj veličini tavice, kako bismo dobili omlet bazu na koju slažemo ostatak namirnica. Omlete radimo od 4 velika jaja uz razne dodatke.

Omlete pečemo na mješavini maslinovog ulja i maslaca, jaja ne solimo već solimo masnoću, a većinu sastojaka koje stavljamo na omlete uglavnom dodajemo neposredno prije serviranja, jer želimo zadržati svježinu namirnica i termički ne obrađivati namirnice kojima termička obrada nije potrebna,
ističe vlasnik Eggspressa.

Kajgana se u Eggspressu priprema na pari uz dodatak maslaca i domaćeg vrhnja što je proces koji traje dulje, ali pruža neusporedivo bolji okus, kremoznost i prozračnost jaja.

Kajganu serviramo uz dimljenog lososa, ali po želji gosta možemo ju servirati uz bilo koju drugu namirnicu koju imamo u ponudi. Proljeće nam je po pitanju omleta i kajgana idealno godišnje doba i kuhinja nam doista obiluje mladim lukom, rotkvicama, mladim salatama, medjevđim lukom, šparogama, no menu ćemo mijenjati po godišnjim dobima i dostupnosti sezonskim namirnicama.

Uz svaku slanu narudžbu bit će vam servirana salata i dvije kriške kruha, a na raspolaganju vam je i nekoliko slastica poput čokoladnog moussa sa svježim voćem ili domaćih šnenokli koji se prodaju po cijeni od 27 kuna za porciju.

Ispravnost namirnica je najvažnije
Svaki se dio jela priprema nakon narudžbe gosta, a ništa ne može stajati dulje od 10 minuta na tanjuru. Čak se i kruh reže tek nakon što gost naruči jelo.

Kvaliteta i zdravstvena ispravnost namirnica (posebice jaja), su nam izrazito važni. Radimo sa svježim jajima koje dobivamo na dnevnoj bazi, a tvrtka Lukač za nas pokreće i proizvodnju sretnih jaja, odnosno jaja koja nisu iz kaveznog uzgoja. Surađujemo i sa prvom hrvatskom majstorskom pekarnicom Korica, koja za nas radi kruh, a i s brendom Volim ljuto, napominje vlasnik Eggspressa.

Eggspress je otvoren od 8 do 23 sata, a odjednom može primiti 20-tak gostiju. Rezervacije su poželjne, a osobito u večernjim terminima.

Od sljedećeg tjedna krećemo s dnevnim jelima koje će uključivati neko lagano varivo sa jajem na oko, laganu salatu ili čak komad mesa, kuhano povrće i poširano jaje. Već u prvom tjednu vidjeli smo neke stvari koje moramo uvesti ili promijeniti – primjerice povećati broj nacionalnih doručaka poput English brekfasta, uvesti francuski kruh (french toast) i slično.

U planu nam je imati tjedan nojevih, prepeličjih i pačjih jaja, a u pregovorima samo i s kuharom iz Japana koji će bi trebao doći sredinom lipnja u Zagreb i pripremati ovu namirnicu na razne japanske načine,
zaključuje Gregor Kurtović.

  • #gdje sjesti
  • #Restoran
  • #Zagreb
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Bajka iz susjedstva: Mjesto bez gužvi za zimsko kupanje i uživanciju na snijegu
Val di Rabbi
Bajka iz susjedstva: Mjesto bez gužvi za zimsko kupanje i uživanciju na snijegu
Izolirano mjesto: Grad u kojem svi stanovnici žive u istoj zgradi od 196 stanova
Dobrovoljni zarobljenici
Izolirano mjesto: Grad u kojem svi stanovnici žive u istoj zgradi od 196 stanova
Rumunjska orahnjača cozonac recept
Cozonac
Ovako Rumunji rade orahnjaču! Izgleda kompliciranije od hrvatske verzije, ali lako se slaže
100 posto biorazgradivi lijes za sve one koji žele napustiti ovaj svijet na ekološki prihvatljiviji način
Loop Living Cocoon
100 posto biorazgradivi lijes za sve one koji žele napustiti ovaj svijet na ekološki prihvatljiviji način
Božićne zvjezdice: Klasik iz limene kutije za kekse gotov za manje od pola sata
Uspijevaju svima
Na stolu za pola sata: Klasik iz limene kutije za kekse koji ćete grickati dok radite "ozbiljne" kolače
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kamo na izlet?
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Nitko se nije nadao da će tako izgledati: Najviši hotel na svijetu konačno je otvoren
Kroz ušicu igle
Nitko se nije nadao da će tako izgledati: Najviši hotel na svijetu napokon je otvoren
Šarmantna rustikalna ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Mini Ranch Protulipa
Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Sterilne jedinice i banka matičnih stanica spašavaju živote u KBC-u Merkur: Sve to zahvaljujući zakladi Ana Rukavina
060 9000
U bolnici Merkur vodi se tiha bitka za život: Zaklada Ana Rukavina daje pacijentima novu nadu
Horor u Njemačkoj: Medicinski tehničar optužen za silovanje pacijenata pod anestezijom
Uključena i prijateljica
Užas u bolnici: Medicinski tehničar optužen za silovanje pacijenata pod anestezijom, sve snimao
PROVJERENO Tino je prava inspiracija! Ima 17 godina i bolest kojoj nema lijeka, ali on život živi punim plućima
Donosi Provjereno
Što sve ovaj dječak može, ravno je čudu: "Život nam se u dvije minute okrenuo naglavačke, zaista je teško"
show
Kako izgleda stan Joška Gvardiola u Zagrebu?
u zagrebu
Kako izgleda stan Joška Gvardiola? Nećete vjerovati kakav luksuz skriva ovih 160 kvadrata
Severina čestitala rođendan dobrom prijatelju Borisu Ružiću
''Ako itko zaslužuje...''
Seve ne skriva emocije prema posebnom muškarcu u njezinu životu: ''Voljeno moje biće...''
Žanamari Perčić pohvalila se velikim uspjehom svoje kćerkice Gabriele
''mamin ponos''
Žanamari Perčić pohvalila se velikim uspjehom svoje kćeri, koja joj jako sliči
zdravlje
Preparati za neuropatiju: 6 suplemenata koji pomažu kod trnaca, žarenja i bolova
Podržavaju zdravlje živaca
Preparati za neuropatiju: 6 suplemenata koji pomažu kod trnaca, žarenja i bolova
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Srce pod stresom: Zašto sve češće obolijevamo i što s tim ima genetika?
Pokrovitelj Poliklinika Aviva
Srce pod stresom: Zašto sve češće obolijevamo i što s tim ima genetika?
zabava
Ovo je balkanski radar! Urnebesni način prijevoza inspirirao odličnu foru
Zanimljivo rješenje
Ovo je balkanski radar! Urnebesni način prijevoza inspirirao odličnu foru
Znanstvenici otkrili zastrašujuće dubokomorsko stvorenje nakon što su kameru spustili na dno mora
Wow!
Znanstvenici otkrili zastrašujuće dubokomorsko stvorenje nakon što su kameru spustili na dno mora
Pokazao kako je jednostavno provaliti u automobil, pogledajte njegovu vještinu
Wow!
Pokazao kako je jednostavno provaliti u automobil, pogledajte njegovu vještinu
tech
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Naglasak na djelotvornosti
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
“Više se ne morate brinuti…”: Nova opcija u Googleovim kartama mnogima će olakšati živote
Jednostavna ideja
“Više se ne morate brinuti…”: Nova opcija u Googleovim kartama mnogima će olakšati živote
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Jedinstven događaj
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
sport
La Liga: Girona preokretom kao gost svladala Real Sociedad
Domaćini dugo vodili
VIDEO Tri Hrvata s klupe gledala preokret: Na kraju je slavio - Livaković
Osijek - Cibalia opet u istoj ligi: Slavonski derbi sljedeće sezone?
Stari rivali
Je li moguće čudo i hoćemo li opet gledati jedan od najvrućih hrvatskih derbija?
Velika pobuna navijača, Hrvati šokirani: Evo koje su cijene ulaznica za SP 2026.
Svijet je zapanjen
Velika pobuna navijača, Hrvati šokirani: Evo koje su cijene ulaznica za SP 2026.
tv
MasterChef: Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
ELIMINIRAN
Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
MasterChef: Otto podijelio zanimljivo mišljenje: "Jednaki smo!" Slažete li se s njim?
NAJBOLJI OD NAJBOLJIH
Otto podijelio zanimljivo mišljenje: "Jednaki smo!" Slažete li se s njim?
MasterChef: Mark napustio MasterChef i poručio: "Moj život se promijenio!"
BORIO SE!
Mark Ettinger napustio MasterChef i poručio: "Moj život se promijenio!"
putovanja
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kamo na izlet?
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
novac
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
uspjeh iz susjedstva
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
lifestyle
Najbolja slastičarka u Hrvatskoj za vas je izdvojila tri glavna savjeta za suhe kolače
zlata vrijedni
Treći je neočekivan: Najbolja slastičarka u Hrvatskoj podijelila tri važna savjeta za suhe kolače
Recept za vjenčiće s malinama
Odličan recept!
Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti
Ulična moda Zagreb sako s puf predimenzioniranim ramenima 2025.
Dašak visoke mode
Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena
sve
Najbolja slastičarka u Hrvatskoj za vas je izdvojila tri glavna savjeta za suhe kolače
zlata vrijedni
Treći je neočekivan: Najbolja slastičarka u Hrvatskoj podijelila tri važna savjeta za suhe kolače
La Liga: Girona preokretom kao gost svladala Real Sociedad
Domaćini dugo vodili
VIDEO Tri Hrvata s klupe gledala preokret: Na kraju je slavio - Livaković
Osijek - Cibalia opet u istoj ligi: Slavonski derbi sljedeće sezone?
Stari rivali
Je li moguće čudo i hoćemo li opet gledati jedan od najvrućih hrvatskih derbija?
Cynic u Martićevoj - 16
Odlična ponuda

Cynic u Martićevoj: Kvartovsko mjesto za uživanje... u hrani, piću, druženju i danu

Cynic pogođenom atmosferom i konceptom otkriva točno što je Zagrebu nedostajalo. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Carbonara restorana Biomania Hrana i piće
    Biomania

    "Skupo je, ali se isplati": Brački restoran u Zagrebu u kojem morate probati carbonaru – iako u njoj nema jaja, sira ni špeka

  • Klara Hrana i piće
    Vrijedi probati

    Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

  • Cynic u Martićevoj - 16 Hrana i piće
    Odlična ponuda

    Cynic u Martićevoj: Kvartovsko mjesto za uživanje... u hrani, piću, druženju i danu

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close