• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Otvorena prva omeletterija u Zagrebu za sve ljubitelje jaja

Prva zagrebačka omeletterija Eggspress u Boškovićevoj 11 poslužuje jela tradicionalne hrvatske kuhinje, ali i najpoznatijih svjetskih jela kojima je baza jaje.

Punkufer avatar placeholder
Punkufer.hr 4.04.2017 09:28 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Gulaš je savršeno jelo za zimu Tjedni jelovnik Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna Željeznički kolodvor u Antwerpenu - 4 "Lijepi mali kolodvor" Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata" Povrće pečeno u pećnici Dobro je znati Spektakl iz pećnice: Jedini savjeti koji će vam ikada trebati za savršeno pečeno povrće


Putuješ, gledaš, konzumiraš, upijaš znanje, ideje i iskustvo i onda se vratiš u Zagreb i vidiš da ti nedostaje mjesto gdje možeš pojesti neki omlet ili Eggs Benedict ili Eggs Florentin ili čitav niz drugih jela od jaja,
započinje priču Gregor Kurtović koji je otvorio prvu hrvatsku omletteriju.

Kad uvidiš da takvo mjesto ne možeš naći, odlučiš se na inovativni poslovni pothvat. Preuzmeš prostor ruskog restorana "Pushin's Officea" u Boškovićevoj 11 u Zagrebu, osvježiš ga i otvoriš restoran po imenu "Eggspress" koji slavi jaja kao glavnu namirnicu.

Od jela pripremamo (ili ćemo pripremati) čitav niz jela, od tradicionalne hrvatske kuhinje do nekih od najpoznatijih svjetskih jela kojima je baza jaje. Ideja je da imamo jela od naše tradicionalne cicvare, preko kajgane s porilukom do zahtjevnijih jela poput Scotch eggs.

Obzirom da smo u početku i prva smo omeletteria u Hrvatskoj, istražujemo zahtjeve gostiju i prilagodit ćemo se u narednom periodu, svaku konstruktivnu kritiku prihvaćamo i prilagođavamo
, kaže nam Gregor.

Ne jelovniku Eggspressa se može naći uistinu zanimljiva jela – od klasičnih jaja na benediktinski sastavljena od tosta, šunke, poširanog jaja i umaka holandez (40 kn), preko quicheva (25 kn), do dnevnih ponuda omleta koji se mogu naručiti i samo od bjelanjaka.

Od omleta do šnenokli
Mi naše omlete ne radimo na klasičan način da ga ispečemo u tavici i preklopimo nego ga serviramo u punoj veličini tavice, kako bismo dobili omlet bazu na koju slažemo ostatak namirnica. Omlete radimo od 4 velika jaja uz razne dodatke.

Omlete pečemo na mješavini maslinovog ulja i maslaca, jaja ne solimo već solimo masnoću, a većinu sastojaka koje stavljamo na omlete uglavnom dodajemo neposredno prije serviranja, jer želimo zadržati svježinu namirnica i termički ne obrađivati namirnice kojima termička obrada nije potrebna,
ističe vlasnik Eggspressa.

Kajgana se u Eggspressu priprema na pari uz dodatak maslaca i domaćeg vrhnja što je proces koji traje dulje, ali pruža neusporedivo bolji okus, kremoznost i prozračnost jaja.

Kajganu serviramo uz dimljenog lososa, ali po želji gosta možemo ju servirati uz bilo koju drugu namirnicu koju imamo u ponudi. Proljeće nam je po pitanju omleta i kajgana idealno godišnje doba i kuhinja nam doista obiluje mladim lukom, rotkvicama, mladim salatama, medjevđim lukom, šparogama, no menu ćemo mijenjati po godišnjim dobima i dostupnosti sezonskim namirnicama.

Uz svaku slanu narudžbu bit će vam servirana salata i dvije kriške kruha, a na raspolaganju vam je i nekoliko slastica poput čokoladnog moussa sa svježim voćem ili domaćih šnenokli koji se prodaju po cijeni od 27 kuna za porciju.

Ispravnost namirnica je najvažnije
Svaki se dio jela priprema nakon narudžbe gosta, a ništa ne može stajati dulje od 10 minuta na tanjuru. Čak se i kruh reže tek nakon što gost naruči jelo.

Kvaliteta i zdravstvena ispravnost namirnica (posebice jaja), su nam izrazito važni. Radimo sa svježim jajima koje dobivamo na dnevnoj bazi, a tvrtka Lukač za nas pokreće i proizvodnju sretnih jaja, odnosno jaja koja nisu iz kaveznog uzgoja. Surađujemo i sa prvom hrvatskom majstorskom pekarnicom Korica, koja za nas radi kruh, a i s brendom Volim ljuto, napominje vlasnik Eggspressa.

Eggspress je otvoren od 8 do 23 sata, a odjednom može primiti 20-tak gostiju. Rezervacije su poželjne, a osobito u večernjim terminima.

Od sljedećeg tjedna krećemo s dnevnim jelima koje će uključivati neko lagano varivo sa jajem na oko, laganu salatu ili čak komad mesa, kuhano povrće i poširano jaje. Već u prvom tjednu vidjeli smo neke stvari koje moramo uvesti ili promijeniti – primjerice povećati broj nacionalnih doručaka poput English brekfasta, uvesti francuski kruh (french toast) i slično.

U planu nam je imati tjedan nojevih, prepeličjih i pačjih jaja, a u pregovorima samo i s kuharom iz Japana koji će bi trebao doći sredinom lipnja u Zagreb i pripremati ovu namirnicu na razne japanske načine,
zaključuje Gregor Kurtović.

  • #gdje sjesti
  • #Restoran
  • #Zagreb
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Sandnøtter norveški božićni šećerni keksi recept
Ispečeni za 10 minuta
Ovi šećerni keksi s limunom savršena su božićna slastica, a jako ih je lako napraviti
Riječko klizalište pod krovom Export Ice Box 2025.
Sa svjetlosnim animacijama
U Rijeci je otvoreno novo moderno klizalište, nalazi se u hali, a najviše će se svidjeti – obiteljima s djecom
Na sjeveru Italije: Trentino plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Primamljiva ponuda
Na predivni sjever: Italija vam plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Ispovijest izjelice: što mi je nekad bilo nezamislivo pojesti, a danas obožavam
O tempora, o mores!
Ispovijest izjelice: Što mi je nekad bilo nezamislivo pojesti, a danas obožavam!
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Nadàl in famìa: Nostalgični obiteljski Božić u Rovinju
Od 6.12. do 10.1.
Nadàl in famìa: Nostalgični obiteljski Božić u Rovinju
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
"Lijepi mali kolodvor"
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Prodaje se špilja na privatnom zemljištu! Cijena nije onoliko visoka kao što mislite
Jedinstvena investicijska prilika
Prodaje se špilja na privatnom zemljištu! Cijena nije onoliko visoka kao što mislite
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
Spektakl iz pećnice: Jedini savjeti koji će vam ikada trebati za savršeno pečeno povrće
Dobro je znati
Spektakl iz pećnice: Jedini savjeti koji će vam ikada trebati za savršeno pečeno povrće
Kviz općeg znanja: Za one koji preziru mrak neznanja
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Samo će rijetki imati sve točno

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Slučaj ozlijeđene časne sestre
predavala u školi
Časnu sestru nitko nije napao? Policija šuti o slučaju, procurio dokument iz bolnice
Dnevnik Nove TV doznaje: Koncert u Švicarskoj zabranjen je zbog sigurnosti
Grad potvrdio
Dnevnik Nove TV doznaje: Zbog ovoga je zabranjen koncert hrvatskih pjevača u Švicarskoj
Zbog snijega i leda satima stoje u koloni dugoj 85 kilometara kod Bajkalskog jezera
ostaju bez hrane i goriva
VIDEO Stotine vozila zapele na zaleđenoj autocesti i -18 stupnjeva: Kolona je duga čak 85 km!
show
Pjevačica Ivana Lovrić mamila poglede na zagrebačkoj špici
Izdanje za pamćenje
Za pjevačicom Colonije u minici okretali su se svi u centru naše metropole!
Intervju s Ivančicom Pahor
''nakon niza pretraga...''
Naša bivša misica boluje od karcinoma: ''Tijelo je slalo signale...''
Preminuo Mirko Perković Poky
tužna vijest
Pjevač omiljen među hrvatskim iseljenicima pronađen mrtav u hotelskoj sobi
zdravlje
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Piše nutricionistica
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Evo što pokazuju istraživanja
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Koje meso ima najviše proteina? Pogledajte tablicu
Uključujući i ribu
Koje meso ima najviše proteina? Pogledajte tablicu
zabava
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Pokušao opljačkati umirovljenika na bankomatu, ovakav rasplet nije očekivao
Svirepi lopov
Pokušao opljačkati umirovljenika na bankomatu, ovakav rasplet nije očekivao
Može li i vas pas izvesti ovo? Oduševio vlasnike, a ni gledatelji nisu ostali ravnodušni
Wow!
Može li i vas pas izvesti ovo? Oduševio vlasnike, a ni gledatelji nisu ostali ravnodušni
tech
Ukrajina pokazala dokaz da ima rješenje za ruske najopasnije dronove na mlazni pogon
Uspješan presretač
Ukrajina pokazala dokaz da ima rješenje za ruske najopasnije dronove na mlazni pogon
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Neočekivani problemi
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Problemi za oružje budućnosti: Ukrajinska vojska prestala je koristiti Andurilovu tehnologiju
Loše prošli i na testovima
Problemi za oružje budućnosti: Ukrajinska vojska prestala je koristiti Andurilovu tehnologiju
sport
Neviđen potez FIFA-e nakon ždrijeba skupina: Ovo se nikada nije prenosilo uživo!
opa!
Neviđen potez FIFA-e nakon ždrijeba skupina: Ovo se nikada nije prenosilo uživo!
Legendarni nogometaš Ljuboslav Penev hitno završio u bolnici, stanje je ozbiljno:
Nije dobro
Legenda hitno završila u bolnici: Stanje je ozbiljno, obitelj moli za pomoć
Gigi Becali poludio na vijest da je Željko Kopić kandidat za izbornika Rumunjske
Rigao vatru na Savez
Kontroverzni gazda podivljao na spomen Hrvata: "Ljudi, ubijte se! To znači da smo bezvrijedni"
tv
MasterChef: Večeras ne propustite napeti gastroduel! Što će toliko uznemiriti Barbaru?!
TOP 10
Večeras ne propustite napeti gastroduel! Što će toliko uznemiriti Barbaru?!
Turski hit 'Vječna ljubav' ove srijede na Novoj TV!
Vječna ljubav
Turski hit 'Vječna ljubav' ove srijede na Novoj TV!
U dobru i zlu: Došla mu je s prijedlogom – hoće li prihvatiti pomoć?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Došla mu je s prijedlogom – hoće li prihvatiti pomoć?
putovanja
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
"Lijepi mali kolodvor"
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
Na sjeveru Italije: Trentino plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Primamljiva ponuda
Na predivni sjever: Italija vam plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Ovo je 14 najboljih zemalja u kojima parovi mogu lijepo živjeti za 1000 eura mjesečno, pet ih je u Europi
neke su blizu
Ovo je 14 najboljih zemalja u kojima parovi mogu lijepo živjeti za 1000 eura mjesečno, pet ih je u Europi
Jedna od najopasnijih država i dalje privlači brojne turiste: "Morate spavati unutar sigurne zone. Nije za one sa slabim srcem"
Turistički procvat
Jedna od najopasnijih država i dalje privlači brojne turiste: "Morate spavati unutar sigurne zone. Nije za one sa slabim srcem"
lifestyle
Parfemi koji se na koži osjete satima
ISPLATIVA KUPOVINA
Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja
Bloomova kombinacija u košulji i čizmicama od brušene kože
I fine čizmice
Nova kombinacija dokazuje da Bloom izrasta u pravog malog gospodina
Doris Dragović u bež kaputu brenda DeLight
MODEL BEZ KONKURENCIJE
Ni Doris Dragović nije odoljela najpopularnijem zimskom kaputu
sve
Pjevačica Ivana Lovrić mamila poglede na zagrebačkoj špici
Izdanje za pamćenje
Za pjevačicom Colonije u minici okretali su se svi u centru naše metropole!
Intervju s Ivančicom Pahor
''nakon niza pretraga...''
Naša bivša misica boluje od karcinoma: ''Tijelo je slalo signale...''
Parfemi koji se na koži osjete satima
ISPLATIVA KUPOVINA
Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja
Klara
Vrijedi probati

Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

Radi Klare vrijedi prijeći Savu i pronaći put do neodoljnivih napoletana napuhnutih rubova i pomno biranim sastojcima... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Carbonara restorana Biomania Hrana i piće
    Biomania

    "Skupo je, ali se isplati": Brački restoran u Zagrebu u kojem morate probati carbonaru – iako u njoj nema jaja, sira ni špeka

  • Stari grad Dubovac Hrana i piće
    Kastel

    Bajka za gurmane: Utvrda zbog koje vrijedi krenuti prema Karlovcu i otkrivati uzbudljive okuse

  • Klara Hrana i piće
    Vrijedi probati

    Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close