Ako nije na društvenim mrežama, kao da se nije ni dogodilo, smatraju mnogi; no neke od fotografija sigurnije je ne snimiti. Samo na Instagramu uz 25 tisuća fotografija stoji tag Wedding Cake Rock bez obzira na to što se pristup stijeni kažnjava kaznom od oko 15 tisuća kuna. Australija je dom i jednoj od najopasnijih autocesti koju ne treba pokušava ti prijeći u jednom danu! 

Stijena na jugu Sydneyja meta je turista zbog bijele boje i blago valovite glatke površine zbog koje neodoljivo podsjeća, na tortu no zbog opasnosti od urušavanja ili padanja s visine od gotovo 50 metara pristup je ograničen ogradom.

Budući da je turisti masovno preskaču u planu je nova, čvršća i viša prepreka. Do sada niti prijetnje policijom niti smrtni slučaj nije spriječio turiste da se približavaju rubu i sunčaju na stijeni bez obzira na to što tako ugrožavaju vlastiti život.

U Nacionalnom parku upozoravaju kako nitko ne može znati u kojem se trenutku stijena može urušiti, ali erozija je izgledna zbog mekog materijala od kojeg je izgrađena.

Zagreb nije na popisu: Posjetite grad s najboljim božićnim sajmom u Europi Talin, Estonija Budimpešta, božićni sajam Beč, božićni sajam +6 Strassbourg, božićni sajam

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju