Autocesta Eyre duga je 1675 kilometara, te je dio državne autoceste A1. Povezuje zapadnu i istočnu Australiju, odnosno prostire se između Norsemana u regiji Goldfields-Esperance i sedmog naseljenog grada u državi - Port Auguste.

To je ujedno i jedina betonirana cesta između ove dva dijela Australije. 

Originalno je izgrađena četrdesetih godina prošlog stoljeća, a ime je dobila prema Edwardu Johnu Eyreu, prvom europskom istraživaču koji je došao do Nullarbora. Riječ je o suhom, polupustinjskom području bez ijednog stabla na jugu Australije kroz koji cesta prolazi.

U sklopu ove autoceste nalazi se i najdulja najravnija cestovna dionica na svijetu. Riječ je o potezu između mjesta Balladonia i Caigune koja je dugačka 146.6 kilometara, a koja nema niti jedan zavoj.

Iako se to na prvi pogled ne bi nikad reklo, Eyre se smatra najopasnijom cestom u Australiji. Razlog je vrlo jednostavan: autocesta je vrlo duga, a krajolik je toliko monoton da vozači često puta zaspu za volanom.

Zbog toga je lokalno stanovništvo na nekim dionicama počelo vozačima dijeliti besplatnu kavu.

Većim dijelom autoceste ograničenje brzine iznosi 110 kilometara na sat, no ako se nađete na njoj za volanom, nemojte je niti pokušavati sami prijeći u jednom danu. Osim umora i monotonih krajolika, treba paziti i na divlje životinje poput klokana, nojeva i deva kojih je ovdje mnogo.

Brzi refleksi najpotrebniji su vam u zoru i sumrak kada se divlje životinje izvuku iz svojih skrovišta te mogu izazvati brojne nezgode.