Novi okusi, domaći umaci i namirnice s malih OPG-ova moto su 50 A Burger & Champagne Bara koji se nalazi na nekoliko minuta pješice od glavnog trga. Osim burgera na jelovniku imaju ramen, kultno japansko jelo koje se priprema satima, a nerijetko sadrži i dvadesetak sastojaka.Ukratko, radi se o juhi s domaćim rezancima po kojoj je dobila ime, povrću, jajima, algama i drugim dodacima ovisno o receptu. Ponosni su i na pileća krilca s aromatičnim umakom od plavog sira i štapićima od celera te nekoliko vrsta salata.

Ipak, burgeri su najveći hit zbog atraktivnih kombinacija sastojaka i domaćih umaka, a prema preporuci ekipe iz restorana, najbolje se slažu s pjenušcima. Meso nabavljaju od lokalnog mesara s dugom tradicijom na obližnjem Dolcu, čime osiguravaju vrhunsku kvalitetu i svježinu.

> TeranB: Novi adut iz radionice majstora s najboljim zagrebačkim burgerom 2017.

Rezultat su sočni hamburgeri, a da bi doživljaj bio još bolji, 50 A Burger & Champagne Bar s ponosom ističe da krastavce i cvjetaču kisele s čak desetak začina te dodaju u svoje specijalitete kako bi postigli iznimnu svježinu i naglasili okuse ostalih sastojaka. S pripremom mesa kreću u trenutku kad gost naruči.

Sočni burger Sočni burger (Foto: 50 a burger & champagne bar)

Na Zagreb Burger Festivalu 50 Burger & Champagne Bar predstavit će se s više vrsta burgera, a novost su i vegetarijanske varijacije na mesne kombinacije u kojima će meso zamijeniti kvinoja. Od namirnica pozornost plijeni kimchi - tradicionalno korejsko jelo od povrća fermentiranog sa začinima, bulgogi glaze koji inspiraciju crpi od omiljenog korejskog mesnog jela (najčešće marinirane pečene junetine) te fini sir za pečenje na roštilju – halloumi.

Jelovnik na Zagreb Burger Festivalu:

Classic burger 

Juneći burger, sir cheddar, 50 umak, domaći ukiseljeni krastavci, salata lolo rosso, rajčica, ljubičasti luk, tostirano mliječno pecivo.

Seoul burger 

Juneći burger, bulgogi glaze, domaci kimchi, majoneza od sezama, mješavina mladih salatica, tostirano mliječno pecivo.

Complex burger 

Juneći burger, rajčica, complex umak, tostirano mliječno pecivo.

Lamb burger

Janjeći burger, halloumi sir, baba ganoush, domaći humus s lješnjakom, rajčica, ljubičasti luk, mješavina mladih salatica, tostirano mliječno pecivo.

Korean chicken

Pileći katsu, domaći kimchi, bulgogi glaze, majoneza od sezama, mješavina mladih salatica, tostirano mliječno pecivo.

Novosti o ovogodišnjem Zagreb Burger Festivalu i njegovoj ponudi pratite na službenim Facebook stranicama manifestacije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju