Tijekom 19. stoljeća termomineralne vode ovog elegantnog utočišta privukle su slavni popis europskih aristokrata, uključujući Habsburgovce, Bourbone i Bonaparte. Danas Rogaška Slatina nudi brojne zdravstvene i kozmetičke tretmane, a ujedno je i jedno od najboljih lječilišta u srednjoj Europi za liječenje metaboličkih poremećaja.

Donat MG, pravi brand Rogaške Slatine

Središte grada je tzv. „Zdraviliški trg“, veliki trg s uredno njegovanim vrtovima, nad kojim se izdižu neoklasične zgrade iz 19. stoljeća, uz nekoliko novijih dodataka. Ovdje ćete pronaći javni izvor/fontanu iz koje neposredno iz izvora izvire cijenjena lokalna mineralna voda Donat Mg.

Donat kao brand prvi put se u prodaji pronašao još davne 1908. godine, no povijest rogaškoslatinskih vrela mnogo je starija. Iskapanja na tom području potvrdila su postojanje keltskih i rimskih naselja, što ukazuje da je izvor bio u upotrebi već u antičko doba. Prvi vlasnik izvora bila je župa obližnjeg sela Sveti Križ, a prvi pisani spomeni o izvorima datiraju iz 1141. godine, kada je izvor mineralne vode u ispravi naveden kao međa u posjedovnom prometu. Prva poznata analiza vode obavljena je još 1572. godine.

Odmor u jedinstvenoj lječilišnoj destinaciji na sjeveru Slovenije

Među brojnim hotelima koje možete pronaći u Rogaškoj Slatini, jedan je nadaleko poznat diljem Europe, a to je potpuno renovirani Grand Hotel Donar Superior 4*/5*. Hotel se nalazi u samome srcu Rogaške Slatine, a sastoji se od 3 luxurious lifestyle prekrasnih stilskih renesansnih apartmana (Leonardo da Vinci, Katarina i Aleksander), 6 predsjedničkih apartmana, 12 obiteljskih apartmana, 3 superior apartmana, 7 deluxe dvokrevetnih soba, 2 panoramske sobe, 76 dvokrevetnih soba, 62 jednokrevetne sobe i konferencijske dvorane kapaciteta 50 osoba.

U ponudi vas očekuje besplatan ulaz u svijet sauna (finska, turska, biljna, infra i biosauna), besplatan ulaz u unutarnji i vanjski hotelski bazen, besplatan ulaz u fitness centar, ogrtač i ručnici za kupanje, plahta za saune i hotelske papuče! Sve to uz dva noćenja za dvije osobe već od 1.780 kuna. Dobra stvar je ta da ako dolazite s djecom, jedno dijete do 10 godina s vama putuje potpuno besplatno. Istražite ponudu ovdje.

Odlučite li se na rezervaciju ovog putovanja do 14. srpnja, očekuje vas i dodatnih 10% popusta za plaćanje Mastercard karticom Zagrebačke banke.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju