Basel, smješten na rijeci Rajni, treći je grad po veličini u Švicarskoj i, dijelom zbog svoje blizine Francuskoj i Njemačkoj, ima snažan osjećaj vlastitog identiteta. Građani Basela vole umjetnost. Godine 1967. glasali su za kupnju nekih Picassovih slika, a kada je slavni Španjolac to saznao, bio je toliko dirnut da je tri svoja djela darovao gradu.

Ovo dosta govori o Baslerima i njihovoj ljubavi prema kulturi, koja je izložena u brojnim gradskim muzejima. No, osim kulture, Basel je poznat i po skijanju. Grad je izvrsno polazište za posjet spektakularnim švicarskim planinama, s 13 skijaških područja na samo sat vremena vožnje od grada - i još 60 udaljenih manje od dva sata. 1,2,3 – kreni!

Od Splita do Basela možete u sljedećim terminima:

24. 3. – 27. 3. 2022 = 776 kn
28. 3. – 31. 3. 2022 = 279 kn

Istraži ostale termine ovdje.

Let do Basela (Švicarska) iz Splita trajati će oko 2 sata, a putujete kompanijom easyJet. U cijenu nije uključena dodatna prtljaga, već samo mali ruksak kojeg sa sobom možete ponijeti u kabinu. Trebate više informacija o cijeni dodatne prtljage? Posjetite službenu stranicu aviokompanije i odaberite opciju koja vam najviše odgovara. Podsjetite se i zašto se cijene avionskih karata toliko često mijenjaju na dnevnoj razini.

Važne informacije prije samog putovanja

Prije nego se odvažite na planiranje putovanja i samog odlaska na zračnu luku, savjetujemo vam da istražite koje su aktualne mjere na snazi u Švicarskoj. Više informacija o samim restrikcijama ulaska u državu potražite ovdje.

Puno, ali puuuuno fotkajte i fotke objavite na Instagramu. Ne zaboravite postaviti hashtag #punkuferhr. Ostanite zdravi, pratite preporuke nadležnih institucija i, najvažnije od svega - uživajte!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju