Ne želite li gubiti vrijeme u kuhinji nego ga iskoristiti za druženje s prijateljima to ne znači da morate loše jesti. Od juhe do deserta, ručak može biti gotov za najviše pola sata.

Juha od leće
Za početak, proteinska juha od leće može poslužiti kao predjelo – ili glavno jelo, osobito ako izbjegavate meso. Temelji se na leći koja obiluje bjelančevinama te rajčici – odličnom izvoru likopena koji štite krvožilni sustav. Recept potražite ovdje.

Pečena piletina
Fina piletina gotova za 15 minuta idealna je za one trenutke kada nemate vremena za spremanje obroka ili vam se ne da raditi komplicirana jela. Doznajte ovdje kako je pripremiti. 

Pesto Pesto (Foto: Getty Images)

Kremasti rižot
Ima li išta bolje od kremastog rižota? Ovaj recept iznenadit će vaša osjetila, a u njemu će uživati svi članovi obitelji i prijatelji.

Lažni bolognese
Osim s mljevenim mesom, Talijani vole kombinirati tjesteninu i s kobasicama, a umjesto parmezana dopušten je i meki kremasti sir. Isprobajte lažni bolognese s kobasicama.

Brzinski pesto
Talijani dobro znaju kako mirisni listići bosiljka, maslinova ulja i češnjaka koji se isprepliću u finom zelenom umaku otvaraju apetit. Brzinski pesto idealno je ljetno jelo kad vam se ne stoji kraj pećnice ili štednjaka, a za pripremu je potrebno tek deset minuta.

Affogato Affogato (Foto: Getty Images)

Desert od kave
Desert od dva sastojka koji treba pojesti u roku odmah gotov je za 5 minuta. U tradicionalni affogato idu dva sastojka, ali ako imate više vremena i želje, dodati možete šlag i čokoladne mrvice, a mirisan je dodatak i desertno vino ili amaretto...

Palačinke s jabukama, cimetom i vanilijom
U palačinke za odrasle dodajte i bijelog vina koje će se izvrsno slagati s tučenim vrhnjem ili sladoledom od vanilije... Recept potražite ovdje. 

Banane Banane (Foto: Stockfood)

Prhki keksi
Slanutak nije sastojak koji nam pada napamet kada idemo raditi nešto slatko, no iznenađujuće dobro funkcionira u slasticama. Isprobajte recept od slanutka i maslaca od kikirikija za ukusne keksiće koje možete smiksati na brzinu kada vam se jede nešto slatko. Kako u njih ne ide brašno, bezglutenski su pa u njima mogu uživati i oni s celijakijom.

> Bez puno muke i sastojaka: Napravite svoj čips od tikvica s parmezanom

Energetske bombice
3 recepta za slasne kuglice gotove su za manje od 10 minuta i idealna su zamjena za čokoladu, čips ili štapiće.

Banane u šlafroku:
Poželite li nešto slatko, a kod kuće imate banane i osnovne sastojke za palačinke, nećete se morati probijati kroz snijeg do trgovine; dovoljno je pet minuta za fantastični desert...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju