Talijani su majstori pizze, parmezana, rižota, lazanja, tiramisua, sladoleda i kave, a kada se spoji posljednje dvoje, dobije se idealan ljetni desert koji se jede i pije u isto vrijeme. Odličan za razbuđivanje ili osvježenje za ljetnih vrućina, affogato je gotov za nekoliko minuta. Iako ne traži posebnu pripremu, potrebno je ponešto vještine da bi se dobila savršena tekstura.

U trendu Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Pašta fažol Sa sastojcima iz špajze Pašta fažol: Recept za legendarno talijansko jelo koje se radi "ni od čega" Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu

Samo ime sugerira da se sladoled topi u kavi, ali ne smije potpuno izgubiti formu. Najprije ohladite čašu kako bi se prilikom ulijevanja kava spustila niz rub i u nju stavite sladoled od vanilije. Zatim ulijte jaki espreso direktno na sladoled i navalite.

U tradicionalni affogato idu dva sastojka, ali ako imate više vremena i želje, dodati možete šlag i čokoladne mrvice. Mirisan je dodatak i desertno vino ili amaretto, a dobro pašu i bademi, med, piškote ili izmrvljeni keksi.