Umjesto da posegnete za kupovnim čipsom u kasne sate dok odmarate pred tv-om, napravite svoj čips od tikvica u kojem ćete uživati još i više. Osim što je brzo gotov i ne zahtjeva puno muke i sastojaka, nije ni kaloričan kao "običan" čips.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak

Sastojci:

2 srednje velike tikvice
3 jaja
130 grama krušnih mrvica
50 grama parmezana
Maslinovo ulje
Sol
Papar

Priprema:

Nasjeckajte tikvice na tanke kolutiće. Jaja razmutite, a sa strane pomiješajte krušne mrvice, parmezan te sol i papar.

Stavite malo maslinovog ulja na dno veće tave i namjestite na srednje jaku vatru. Tikvice stavite u jaja, pa potom u mješavinu krušnih mrvica i parmezana. Stavite peći dok ne dobiju zlatno smeđu boju s obje strane. Pospite s još parmezana.