Ako ste i vi, kao i mi u redakciji Punkufera gladuši, pa volite grickati nešto između obroka, umjesto čokolade, čipsa ili štapića, možda bi bilo bolje da posegnete za nečim što će vas brzo zasititi, a i podići vam energiju (ne mislimo na kavu).

Evo prijedloga za 3 energetske bombice koje možete napraviti sami doma u manje od 10 minuta, a osim doma, praktične su i za ponijeti na posao ili na kavu...

Energetske loptice - 3 Energetske loptice - 3 (Foto: Getty Images)

1. Energetske kuglice od kikirikija

Sastojci:

180 grama kikirikija
160 grama komadića čokolade
30 grama kokosa
2-3 žlice vode

Priprema:

U blenderu pomiješajte sve sastojke osim vode i blendajte minutu-dvije. Polako, žlicu po žlicu dodajte vodu i nastavite blendati dok ne dobijete ljepljivu smjesu. Formirajte kuglice i stavite u frižider da se stisnu. U frižideru mogu stajati do 2 tjedna.

Energetske loptice - 2 Energetske loptice - 2 (Foto: Getty Images)

2. Energetske kulgice od badema

Sastojci.

120 grama badema
60 grama kokosa
90 grama komadića čokolade
10-12 datulja
Pola žlice ekstrakta badema
1 žlica otopljenog kokosovog ulja
2 žlice vode

Priprema:

U bledneru pomiješajte kokos i bademe i blendajte dok se skroz ne usitne. Dodajte datulje, kokosovo ulje, ekstrakt badema i vodu te nastavite blendati dok ne dobijete homogenu smjesu. Na kraju dodajte čokoladu, formirajte kuglice i stavite u frižider da se stisnu.

Energetske loptice - 1 Energetske loptice - 1 (Foto: Getty Images)

3. Energetske kuglice od banane

Sastojci:

150 grama zobenih pahuljica
1 zrela banana
3 žlice meda
60 grama komadića čokolade

Priprema:

Stavite sve sastojke u blender osim komadića čokolade. Blendajte dok se ne povežu u smjesu. Na kraju dodajte čokoladu i još kratko blendajte. Formirajte u kuglice i stavite u frižider da se stisnu. U frižideru držite u dobro zatvorenoj posudi.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju