Jabuke u šlafroku mnogima su uspomena na sretno djetinjstvo, no sa smjesom za pohanje odlično se slažu i banane. Prema želji ih možete i izdubiti pa napuniti čokoladnim namazom služeći se slastičaskom vrećicom, pa i uvaljati u izmrvljene kekse nakon umakanja u smjesu. Odlučite li ih puniti, nemojte ih rezati na male komade, praktičnije ih je prepoloviti.
Recept za pohane banane:
3 velike banane
1 i 1/2 šalica brašna
1 žličica praška za pecivo
1/8 žličice sode bikarbone
1/2 žličice cimeta
prstohvat soli
3/4 šalice vode
1. Banane narežite na manje komade.
2. Pomiješajte suhe sastojke.
3. Ulijte vodu i izmiješajte pjenjačom tako da ne bude grudica.
4. Obložite banane smjesom pa pržite u vrućem ulju oko 4 minute pa ostavite na upijajućem papiru.
5. Poslužite sa sladoledom i namazom od čokolade ili prelijte medom.