Šesti po redu vinski festival koji se ove godine očekuje od 22. do 28. travnja još jednom će pretvoriti Dubrovnik u mjesto okupljanja vinara, ugostitelja, hotelijera, kreativaca i ljubitelja vina, vinske kulture i tradicije.

Dubrovnik FestiWine, festival je koji se iz regionalnog vinskog festivala Dubrovačko - neretvanske županije u kratko vrijeme razvio u ugledno međunarodno okupljanje. Organizatori najavljuju bogat ovogodišnji program i sve veći broj sudionika.

"Osim središnje izložbe vina na kojoj će vinari iz Hrvatske i inozemstva predstavljati svoja najbolja vina tu je i bogat popratni program, koji uključuje gala večeru s renomiranim kulinarsko-somelierskim timom, edukativne radionice posvećene izvornim sortama juga i temama gostujućih vinara, stručna predavanja i malu vinsku školu.

Razvoj vinogradarstva i vinarstva od iznimne je važnosti za Dubrovačko-neretvansku županiju, stoga smo vrlo ponosni što smo u samo nekoliko godina prevalili put od manjeg festivala do međunarodno priznate manifestacije zahvaljujući vjernim sponzorima“, kaže Tilda Bogdanović, direktorica Festivala.

Festival počinje otvaranjem Dubrovačke vinske setemane kada će svi posjetitelji moći obići ugledne restorane, vinske i caffe barove s oznakom Wine Friendly te kušati vrhunska vina u kombinaciji sa specijalitetima dubrovačkog kraja, po promotivnim cijenama.

Dubrovnik Dubrovnik (Foto: Getty Images)

Od utorka do četvrtka na rasporedu je ocjenjivanje vina Dubrovnik FestiWine Trophy u hotelu Palace, na kojemu će renomirani međunarodni sudački tim sastavljen od domaćih i inozemnih sudaca, između više stotina vinskih uzoraka birati najbolja vina. Pobjedničko vino bit će uvršteno na vinske liste hotelske grupacije ALH, kao partnera festivala.

Posebno zanimljivo bit će i u četverodnevnoj vinskoj školi zanimljiva naziva Od danas biram vino! s poznatom sommelierkom Mirom Šemić, gdje će polaznici naučiti posebnosti o vinima, zanimljivosti o vinskoj kulturi i tradiciji, odgonetavati kako najbolje sljubiti vino i ukusne zalogaje i kušati vina na samom Festivalu.

U četvrtak će se u organizaciji Društva prijatelja dubrovačke malvazije održati radionica o toj poznatoj sorti, a na gala večeri u restoranu hotela Palace gostujući chef Jure Tomič i domaćin Saša Računica ponudit će jedinstveni meni na bazi pobjedničkih vina prošlogodišnjeg festivala.

FestiWine FestiWine (Foto: Julio Frangen)

Prihod večere namijenjen je stipendiranju mladih dubrovačkih talenata, njihovu napretku na profesionalnom putu u želji da nastave utabanim stazama svojih slavnih prethodnika.

Više informacija o samom programu i kupnji ulaznica pronađite na stranicama festivala.

Marin Nekić Aktualno Novi festival za hedoniste: Četiri dana uživanja i edukacije u Zagrebu

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju