Prije dva mjeseca Zabok je postao bogatiji za fast food u kojem se možete dobro naljutiti i zatim utažiti žeđ craft-pivom. Novootvoreni Grill & Burger House nalazi se u atriju tržnice, s koje dolaze i svježi sastojci. Osim umaka iz palete Volim ljuto rade i domaći BBQ umak, spicy, auroru te umak od vrhnja i vlasca koji se poslužuju uz jela s roštilja: burgere, ćevape, ražnjiće i druge "klasike“. Osim klope i cuge Grill & Burger House planira zabavljati svoje goste koncertima i gastronomskim izazovima. Zagorski bend Fighting Fish uveseljavao je nazočne na otvorenju, a ideja je da dobra glazba postane tradicija.

Grill & Burger House - 3 Grill & Burger House - 3 (Foto: Facebook: @GrillBurgerHouseZabok)

Veljača je rezervirana za najljući burger u Zagorju, a onaj tko ga uspije pojesti za 15 minuta ne mora ga platiti. Uvjet je i provesti 5 minuta u „položaju mirno“ odnosno bez pljuvanja i bježanja, bez pića ili druge hrane. Također, potrebno je i bez ljutnje potpisati izjavu o odricanju od odgovornosti.

> Mason burger: Hit-jelo od 3 tjedna stare junetine zbog kojeg ljudi odlaze u Pulu

"Majstorima iz Volim ljuto je za pola burgera trebalo oko 8 minuta, a najnabrijaniji su uspjeli pojesti i dva“, ispričao je voditelj Marko Cukor. Kako se šale u kući burgera, Zagorci su posebna sorta, pa će se dobro potruditi kako bi se besplatno najeli. Hamburger koji pripremaju za izazov začinjen je je umakom Brutalero Smoked Volim ljuto, a ako niste sigurni možete li ga podnijeti, u ponudi je i nešto laganiji chilli burger te blagi gurman burger, chicken burger ili veeeliki house burger – no ako nema hrabrosti, nema ni nagrade.

Grill & Burger House - 8 Grill & Burger House - 8 (Foto: Facebook: @GrillBurgerHouseZabok)

Fulir, Grička vještica, Huncut, Zmajsko i Blanche de Namur samo su neka od ponuđenih craftova. Od zanimljivosti s menija su i kajmak Veronika, wedges krumpirići te Hainz umaci poput Curry manga, Smokey majoneze ili Korean BBQ-a. Pozornost privlače i punjeni ćevapi nazvani Djevojački san u lepinji, pa ako sanjate o ćevapima, možete navratiti u Zagorje. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju