Lungić u slasnom umaku

Sastojci:

2 svinjska filea, 2 češnja češnjaka, koncentrat rajčice, maslinovo ulje, suhe smokve, suhe šljive, gustin, crveno vino, papar, sol.

U trendu Varivo od mahuna Tjedni jelovnik 7 sirotinjskih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se mogu napraviti za smiješan novac Plima, ilustracija Nezapamćena nepogoda Jadranski cunami: Dan kada je podivljalo more uhvatilo ljude na spavanju, izvlačilo ih iz kuća i potapalo brodove Turisti Kulturološki šok Amerikanci u čudu o Hrvatskoj: "Sve je maleno, hrana je bizarna, a od zahodske mafije imamo traume"

Priprema:

1. Meso narezati na medaljone, posoliti, popapriti i ispeći na naglo.

2. Na masnoći u kojoj su se pekli medaljoni staviti češnjak i suho voće, dodati malo koncentrata rajčice i podliti s crvenim vinom.

3. Na kraju dodati malo gustina.