Mlinzza je najavljena i premijerno prikazana prilikom predstavljanja platforme We Love Local na pozornici međunarodne gastronomske konferencije Chef's Stage u Šibeniku, a odnedavno se može kušati u centru Zagreba.
Originalne specijalitete lokalne kuhinje chef Marin Medak priprema u novootvorenom lokalu BABA by Rougemarin na Trgu bana Josipa Jelačića u prolazu Harmica.
Tijesto za mlinzzu radi se od hrskavog mlinca, koji u usporedbi s klasičnim tijestom pizze ima manje ugljikohidrata i ne sadrži kvasac.
Umjesto uobičajene rajčice, osnovu nadjeva čini umak od pečenja, gljiva, ružmarina i rajčice. Na tu se bazu kreativnim pristupom i pomno odabranim namirnicama slaže paleta omiljenih hrvatskih okusa.
Baka Slavonka je mlinzza sa sotiranim mesom kobasica, kulena, češnjovke, čvarcima, škripavcem, regicom, pečenom paprikom, kiselim vrhnjem, coulisom ajvara i konfitiranim češnjakom. Baza je pileći jus s gljivama.
MlinZZa - 2 (Foto: PR)
Baza za Nonu je pileći jus s gljivama, a onda se na jednu polovicu slaže bodulska salatu od hobotnice s bobom, pesto od bosiljka, ružmarin, peršin, ribani paški sir, kapare i pinjole, a na drugu polovicu dimljena tuna, drobljena skuta, smokve, pečeni drobljeni lješnjaci i ukiseljena ljutika.