Znate ono kad vam dođu susjed ili rođaci pa odmah krenu kako je, ili prevruće, ili prehladno, ili presuho, ili prevlažno... Pa smo probali pronaći par oaza gdje nema toliko tih problema! O čemu tamo pričaju u tramvaju i na poslu?

San Diego

Ovo je školski primjer savršene klime. Nikada prevruće i nikada prehladno, s minimalnom količinom jutarnje magle. Ako igdje postoji savršena temperatura - onda je to definitivno ovdje.

Malaga, Španjolska

I dok jako malo turista uopće zna da postoji ovaj raj na zemlji, oni znaju i da je klima ovdje blagonaklona svojim stanovnicima. Malaga se nalazi na mediteranskoj obali i ima jednu od najblažih zima u Europi. Zamislite koje su vam mogućnosti kada znate da je vrijeme uvijek savršeno.

Kanarski otoci

Dovoljno su blizu ekvatora da je uvijek toplo, a imaju i more i stalni povjetarac koji održavaju tu temperaturu u normalnim okvirima. Kanari su jedno od najljepših otočja na svijetu, i nisu dobili ime po kanarincima nego po - psima!


Sydney, Australija

Sydney ima u prosjeku 340 sunčanih dana na godinu. Za ostalih 25  postoji mogućnost pješčane oluje koja paralizira grad. No, neka vas to ne obeshrabri, Sydney je grad koji će vas natjerati da zaboravite na sve svoje brige. Pa gdje ćeš ljepši Božić od onoga na plaži!

Loja, Ekvador

Ovo je jedno od najsunčanijih mjesta na svijetu. Prosječna temperatura ovdje se kreće u razmaku od samo 2 stupnja tijekom cijele godine. Loja je glazbena prijestolnica Ekvadora, jer što je bolja inspiracija od sunca?

El Paso, Texas

Vjerojatno ste već čuli za ovo mjesto, proslavila ga je salsa i kvalitetno povrće za ovaj veličanstveni umak. El Paso ima savršenu temperaturu i količinu padalina kako bi biljke bile zadovoljne. Pa ako su biljke zadovoljne, kako ne bi bili i stanovnici!

Oahu, Havaji

Havaji su maleni raj SAD-a, no mnogi putnici na ove otoke susreli su se više s kišom nego sa suncem. Havaji imaju kišno razdoblje i mnogo različitih mikroklima koje mogu igrati ulogu u vremenskim promjenama (otok, planine, ocean...). Oahu ima najbolji omjer kišnih i sunčanih dana, da bude uvršten na ovu listu, pa ga se stvarno isplati posjetiti.

Nica, Francuska

Divna. Stvarno predivna. Šetajte ili biciklirajte po obali dok vas prekrasno mediteransko sunce grije i daje vam osjećaj kao da se nalazite u Kaliforniji. Bez brige, miris francuskog kruha i vina vratit će vas brzo natrag. Što uopće nije loše!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju