Kad ih krenete grickati nema zaustavljanja, jer ove su kroštule najbolji miks hrskavosti, okusa i slatkoće koji ćete ikad probati. Naš Saša ih je pripremio u tren oka, a mislimo da i vi nećete imati puno zahtjevniji posao. U videu otkrijte i male tajne kako istući savršeni snijeg od bjelanjaka i sve ono što je potrebno za preukusne kroštule...

> Trikovi za najbolje domaće krafne koje će vam iz prve uspjeti!


Kroštule:

Sastojci:


600 g oštrog brašna
40 g šećera
6 žumanjka
3 bjelanjka
40 g maslaca
10 g soli
0,5 dcl ruma ili rakije
1 prašak za pecivo
2 vanilin šećera
1 limun
Ulje za prženje

> Korak po korak fritula: Jednostavni recept koji je teško nadmašiti

Priprema:

1. U posudu stavite žumanjke, šećer, vanilin šećer, sol, maslac omekšan na sobnoj temperaturi, naribanu koricu limuna, sok jednog limuna te rum ili rakiju i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.

2. U drugoj posudi istucite bjelanjke. Zatim izmiješajte te dvije smjese i malo po malo stavljajte brašno s praškom za pecivo. Sve izmiksajte.

U trendu Unije - 4 Otok Unije Najbolje čuvana tajna Kvarnera: Otok tirkiznog mora i filmskih zalaza na kojem kuglica sladoleda košta manje nego na kopnu Plaža Bilin žal na Korčuli - 3 Bilin žal Plaža za domaće na hrvatskom jugu: Odlična atmosfera, divno more i ponešto za svaki gušt Produžit ćete trajnost nekih namirnica ako ih stavite u hladnjak Korisne ideje 5 namirnica koje trebamo držati u hladnjaku, a da to i ne znamo

3. Tijesto ostaviti 30 minuta na sobnoj temperaturi. Razdijelite tijesto na više dijelova, razvaljajte i režite na trake koje je najbolje provući kroz mašinu za rezance da budu što tanje.

4. Vežite ih u čvor ili mašne i pržite ih kratko u vrelom dubokom ulju.

5. Vruće ih pospite šećerom u prahu.

Uživajte!