Puno je "klasičnih" recepata za fritule, ali mi smo se vratili ipak par koraka natrag i zamolili našeg chefa Sašu da nam pokaže kako napraviti fritule s osnovnim sastojcima. Malo šećera u prahu na kraju ili preljev od čokolade i vjerujemo kako vam više nikada neće trebati drugi recept za ove omiljene pokladne zalogaje. Priznat ćemo vam eventualno onaj od vaše bake ili mame, ali vjerujemo da imamo recept koji uspješno može parirati i tim okusima iz djetinjstva.
> Najhrskavije kroštule: Recept zbog kojeg nestaju u manje od minute
> Trikovi za najbolje domaće krafne koje će vam uspjeti iz prve!
Fritule
Sastojci:
250 g brašna
2 jaja
50 g maslaca
15 g svježeg kvasca
2 žlice šećera
Malo soli
Mlijeka prema potrebi
Ulje za prženje
Priprema:
1. Kvasac pomiješajte s pola decilitra mlakog lijeka, 1 žlicom šećera i žlicom brašna i ostavite na toplom da "proradi".
2. Brašno stavite u zdjelu, dodajte mu kvasac, omekšali maslac, žumanjke, sol, ostatak šećera i mlako mlijeko te mijesite dok se tijesto ne počne odvajati od posude.
3. Pokrijte i držite na toplom da se digne.
4. Tijesto trgajte na željenu veličinu i kratko pržite u vrućem ulju.