Grah je odličan izvor proteina, te se smatra dobrom alternativom ako ne jedete meso. Ako ste vegan, ili radite pauzu od konzumacije proizvoda životinjskog porijekla, isprobajte ovaj hit recept za hamburger od graha i mrkve koji će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca.

Sastojci za burger od graha za 4 osobe:
2 male konzerve graha (400 ml)
1 luk
3 češnja češnjaka
2 mrkve
100 grama instant zobenih pahuljica
1 žlica umaka od soje
1 žlica maslinovog ulja
1 čajna žličica kumina
½ čajna žličica korijandera
½ čajne žličice čili praha
¼ čajne žličice kajenskog papra
sol i papar po želji

Priprema:
1. Zagrijte maslinovo ulje u tavici. Ispržite na njemu komadiće očišćenog i narezanog luka, češnjaka, soli i papra. Pirjajte luk dok ne postane proziran.

2. Luku dodajte naribane mrkve, kumin, korijander, čili prah i kajenski prah. Pirjajte dok mrkva ne omekša. Uklonite tavu s vatre.

3. Ocijedite i dobro isperite grah iz konzerve, pa ga vilicom zdrobite u pire. U pire dodajte toplu smjesu luka i mrkve, umak od soje i instant zobene pahuljice.

Od dobivene smjese napravite 4 burgera. Omotajte ih plastičnom folijom pa stavite u ledenicu na 30 minuta da se skupe.

4. Ispecite na umjerenoj vatri, stavite u pecivo i ukrasite prilozima po želji. Dobar teki!

U videu pogledajte kako se priprema hamburger od graha, zobenih pahuljica i mrkve.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju