Ako ste iz ovog ili onog razloga ostali ovo ljeto sami kod kuće, a kuhanje vam nije najjača strana, nemojte odmah posegnuti za dostavom ili se "održavati na životu" junk foodom. Duboko udahnite, pročitajte ovaj tekst i pretvorite se u pravog meštra u kuhinji! Nije teško.

Pizza


Mmmm, vjerojatno najpopularnija hrana na svijetu može se spremiti na mali milijun načina. Postoje varijante s tankim, s debelim tijestom, s raznim egzotičnim sastojcima, ali uvijek možete napraviti i najobičniju margheritu. Bilo kako bilo, svaki kuhar mora znati napraviti pizzu!

>> Poput pravih Talijana: Napravite savršeno tijesto za pizzu


Rižoto

Ima li što bolje od crnog rižota? Dobro, crni je teže napraviti, ali nekakav obični definitivno nije. Voda, riža i još par sastojaka pružit će vam vrlo brzo ukusno jelo, a kad naučite raditi obične, s guštom ćete kupiti sipu i napraviti i crni!

>> Neokrunjeni kralj svih rižota



Špageti carbonara


Jedno od najpoznatijih jela talijanske kuhinje priprema se već stoljećima, upravo zbog svoje jednostavnosti. Jaja, vrhnje, parmezan i malo pancete (šunke) sve su što vam treba za pripremu ovog jela, a ono je gotovo za samo desetak minuta. Idealno jelo za današnja vremena, u kojima nažalost, nitko od nas nema previše vremena…

>> Brzo i jednostavno: Tradicionalni špageti carbonara



Pita od jabuka


Ok, iako Amerikanci stalno "trube" o piti od jabuka, ova ukusna slastica svoju popularnost ima i diljem starog kontinenta. Za nju ne treba puno muke, a bit će fina, tako da preporučujemo da ovaj desert obavezno naučite raditi.

>> Atomska pita od jabuka

Pečena piletina

Napraviti piletinu može svatko, ali napraviti finu, pečenu, hrskavu piletinu možete tek nakon nekoliko pokušaja. S obzirom da piletina zna ispasti dosta suha, dodajte začine poput timijana i ružmarina, ali ponekad i naranče ili limune.

>> Ispecite slasnu ljutu piletinu à la BBQ - u svojoj pećnici!



Kremasta juha

Ni ovo zaista nije problem napraviti. Češnjak, luk, povrće po izboru, temeljac ili voda, maslac… Sastojke može pomiješati svatko, ali tajna leži u završnoj izvedbi, tj. o tome koliko ćete dodati primjerice soli i papra. Prvi ćete put vrlo vjerojatno pogriješiti, ali već sljedeći juha bi mogla biti ukusna i učiniti ukućane sretnima.

>> Fantastična krem juha s gljivama: recept by Pun p'jat!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju