U ponedjeljak 15. listopada svoja vrata ponovno otvara restoran Vege Lege. Na Trgu Ljudevita Gaja 4 opet će se moći uživati u veganskim i vegetarijanskim jelima koji su napravljeni od najkvalitetnijih sastojaka.

"Svaki dan, uz neodoljive Lega juhice bez glutena, ulja i glutamata, nudit ćemo Lega menu - cjelovit obrok sastavljen od triju komponenti za samo 35 kn i uz besplatnu dostavu. Primjerice, bit će tu graha s vege kobasicama uz somun i salatu od domaćeg čepinskog kiselog kupusa ili pak pirea od bundeve uz pljeskavice od boba i ribanu ciklu i slično," otkriva nam Dunja Paulik, voditeljica restorana Vege Lege.

U ponudi će se naći i novi burgeri, falafel-tortilja te veganski gyros.

"Prvi ćemo u Osijeku raditi vege grill na plinskom roštilju, a u svakodnevnoj ponudi napokon će se pronaći i vege ćevapi s domaćim veganskim kajmakom, lukom, pomfritom i sočnim somunom. Legice i lege moći će uživati u toplim veganskim platama za dvoje po pristupačnim cijenama," dodaje Dunja Paulik. Hrana je pripremljene od kvalitetnih sastojaka Hrana je pripremljene od kvalitetnih sastojaka (Foto: Vege Lege)

Na jelovniku će se naći i dva nova veganska deserta – čoko bombe od sirovog kakaa, orašastih plodova i suhog voća umočene u čokoladu te Kiss tortilje – tostirane hrskave tortilje punjene tamnom čokoladom, karamelom i šumskim voćem.

Ne samo da je Vege Lege (zasad) jedini osječki restoran koji se specijalizirao za ovu vrstu prehrane, već se velika pozornost posvećuje porijeklu i kvaliteti namirnica.

Glavni sastojci njihovih jela – kobasice, dehidrirano povrće za pljeskavice, mljeveni seitan te začini dolaze s jednog njemačkog imanja na kojemu se provodi miroljubiva zemljoradnja bez teških strojeva, pesticida i stajnjaka.

Povrh svega, PET ambalaža koju koriste u dostavi certificirana je i ne otpušta bisfenol te ostale štetne tvari u dodiru s toplinom.

Restoran Vege Lege bit će otvoren svakog radnog dana, od ponedjeljka do petka, od 11 do 19 sati. Više o ponudi restorana Vege Lege pročitajte na njihovim službenim internetskim stranicama. U ponudi se nalazi i veganski burgeri U ponudi se nalazi i veganski burgeri (Foto: Vege Lege)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju