Jacky Chan najbolji je dokaz da vam za putovanje po svijetu ne treba puno novca. I ne, pritom ne mislimo na hongkonškog filmskog glumca Jackieja Chana, već istoimenog inženjera s Tajvana koji je u posljednje tri godine vidio oko 60 zemalja svijeta, a za to potrošio oko 250 dolara, odnosno oko 1600 kuna.

Jacky je odmalena čitao o svjetskim ljepotama i vjerovao da nikad neće imati novca da ih posjeti uživo. No u lipnju 2015. godine okuražio se na putovanje života. S nešto ušteđevine u džepu biciklom je krenuo iz Aljaske prema Južnoj Americi.

Potom je avionom doletio u Europu, te je prešao na dva kotača. Dosad je prošao 40.000 kilometara, a trenutačno se nalazi u Šibeniku, iz kojeg želi ići prema Turskoj.

Život na biciklu nije lak, ali Chan se snalazi kako zna i umije. Kada se umori od bicikliranja, stane uz put, rastvori šator i prespava. Nekad upozna dobre ljude uz put koji mu ponude besplatan smještaj, hranu, ili čak novac, otkrio je za Šibenski portal.

Cilj mu je vratiti se na Tajvan i napisati knjigu o svojim avanturama. Dotad njih možete pratiti na njegovoj Facebook stranici Go or Die.

Banditi, vukovi i 500 oštrih zavoja: Opasna utrka u jednom od najljepših dijelova Europe Utrka Targa Florio - 6 Utrka Targa Florio - 5 Utrka Targa Florio - 4 +2 Utrka Targa Florio - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju