Što drugo zaključiti, nego da tehnologija definitivno ne poznaje granice. Sad će i svi oni koji se penju na najviši vrh svijeta moći opaliti dobar selfie i odmah ga podijeliti!

S obzirom na popularnost koju uživaju Instagram i Facebook, ono što na njima ne objavite, kao da se nije ni dogodilo. Dosad niste mogli stavljati slike s Mount Everesta, no od sad i najslavniji vrh svijeta bit će nešto češće prisutan na društvenim mrežama.

Naravno, wi-fi ipak nećete imati na samom vrhu, već u dvije baze na planini. Jedan bežični Internet nalazit će se na 5360 metara, što je najviša nadmorska visina na cijelom svijetu na kojoj će biti smješten wi-fi.

Ipak, da se razumijemo, nepalske vlasti wi-fi su odlučile uvesti s ciljem olakšavanja komunikacije za vrijeme misija spašavanja, s obzirom da je u zadnje dvije godine prilikom svladavanja uspona na Everest život izgubilo 28 osoba.

Iako će zasad bežični Internet biti dostupan tek u dvije baze, direktor nepalske agencije za komunikacije najavio je njegovo širenje, pa je moguće da u budućnosti pristup Internetu hvatate i na većim visinama.

Kad će točno Everest dobiti Internet još nije poznato, ali pretpostavlja se da će to biti uskoro, prije ovogodišnje proljetne sezone planinarenja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju