Udruga za rekreativni biciklizam Kotrljanjeri i Lions club NCLC KUNA organiziraju vožnju biciklima  'Osvajanje Garmischa 2016'. 

Projekt ima rekreativno-humanitarni koncept, održava se drugi put i mogao bi postati tradicionalni oblik druženja u obilježavanju početka jeseni u Slavoniji i Baranji.

Okupljanje sudionika je ispred Protea sporta u ulici Josipa Jurja Strossmayera 165 u Osijeku. U organiziranoj koloni vozi se do caffe bara Canimeč u Čemincu, gdje će se vršiti prijava sudionika i uplata kotizacije u iznosu od 10 kuna, a novac će biti upotrebljen  za kupnju bicikla djeci u potrebi. Nakon toga kreće vožnja. 

Sudionici moraju biti punoljetne osobe, a svi maloljetnici moraju biti u pratnji roditelja. Organizirana kolona se vozi do platoa vinske ceste, u podnožju najstrmijeg dijela uspona na Bansku kosu.

Manifestacija uklučuje i rekreativno-zabavni dio. Osvajanje Garmischa 2016 je osmišljeno u četiri kategorije, a sudionici se biciklima penju na vrh uspona od dvjestotinjak metara: muškarci (tko će sporije), žene(tko će sporije) i gurači bicikala (tko će brže) – muškarci, gurači bicikala (tko će brže) – žene.

Nakon uspona nastavlja se vožnja sudionika do Vidikovca, gdje je za sve sudionike osigurana okrjepa u vidu sokova i energetskih napitaka. Sudionici potom kreću prema Vinariji Svjetli dvori u Karancu, ispred koje će se održati svečana predaja dva bicikla i prateće opreme odabranoj djeci, sestrama blizankama iz obitelji u potrebi. Slijedi degustacija gastronomskih proizvoda u vinariji, te se kolona upućuje prema Čemincu, gdje manifestacija završava. Povratak u Osijek je u individualnom aranžmanu. 

'Osvajanje Garmischa 2016'. održava se 16. listopada 2016., a okupljanje sudionika počinje u 7.30 isped Protea sporta. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju