Sjeverno od Medvednice nalazi se Igrišće, mjesto u kojem Goran Vrabec radi čuda od svojih kućno uzgojenih papričica. Za sve ljubitelje šarfizma, evo malog intervjua u kojem možete saznati, gdje, kako i pošto nabaviti domaće ljuuute umake!

Što sve proizvodite?
Bavimo se uzgojem ljutih papričica te proizvodnjom različitih ljutih prerađevina od isključivo vlastitih ljutih papričica. Na proljeće u ponudi imamo oko tridesetak vrsta sadnica ljutih papričica a kasnije kada je sezona (od 15.07. do 15.11.) i mnogo vrsta svježih plodova ljutih papričica. Osim toga radimo ljute umake, ajvare, namaze i mješavine začina. Kompletni asortiman neću nabrajati jer ga se može vidjeti na webu a i svakim danom stavljamo nove proizvode u prodaju.

Otkud vam ideja?
Pošto se amaterski bavim uzgojem ljutih papričica već neko vrijeme prije godinu dana sam to odlučio pretvoriti u posao jer je to nešto čega u Hrvatskoj još nema. Cijelu priču je olakšalo/pojeftinilo poznavanje web programiranja/dizajna jer sam sam mogao napraviti web shop kao i činjenica da se starci već dugo bave poljoprivredom tako da smo plastenike i zemlju za uzgoj imali već prije a o iskustvu da ni ne pričam.

Gdje se mogu nabaviti vaši proizvodi i po kojoj cijeni?
Trenutno se naši proizvodi mogu nabaviti na našem web shopu: www.volimljuto.com kao i u nekoliko dućana u Zagrebu: Kućarin, Paprena Kuća, Dirty Old Shop a u pregovorima smo i s drugim manjim dućanima. Aktualna lista prodajnih mjesta se uvijek nalazi na našem webu. Cijene variraju ovisno o kojem se proizvodu radi ali načelno se kreću od 20 do 50 kn.

 

Zašto ste bolji od ostalih?
Kojih ostalih? Trenutno se u Hrvatskoj od sličnih proizvoda može naći Tabasco koji je manje-više industrijski proizvod, a ostali slični proizvodi su rijetko gdje dostupni. Svoju kvalitetu baziramo na korištenju isključivo papričica iz vlastite proizvodnje kao i na kontroli kvalitete tj. prodajemo samo ono što mislimo da je dobro, odnosno ono što i mi sami jedemo. Htio bih na kraju reći da ne želimo postati veliki industrijski proizvođači jer se tada gubi na kvaliteti proizvoda i samo se gleda lova. Prvenstveno želimo imati kvalitetan i zdrav proizvod koji će ljudi znati prepoznati (barem oni koji to već nisu napravili).
PS. Uskoro u prodaju izbacujemo poklon pakete kako bi svi mogli imati - ljuti Božić!

Igrišće
OPG Goran Vrabec
Adresa: Gajeva 37, Igrišće, Jakovlje

Zagreb
Kućarin
Adresa: Krvavi most, Zagreb
Web: www.kucarin.hr

Paprena kuća
Adresa: Pakoštanska 5 (Jarunski plac), Zagreb
Web: www.paprenakuca.com.hr

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju