Ocjenjivanje prva tri hamburgera pročitajte na ovom linku, naredna tri na ovom, treća tri tu i posljednja tri ovdje!

13. Pauza
Preradovićeva 34


Svi hvale Pauzu, pa smo morali probati i to čudo! Kada već pomislite da ste napustili cenar grada idući Preradovićevom prema jugu, dočeka vas lijepo uređen prostor, prostran, uredan, nekako za svaki dan. Odmjeren, neemotivan konobar mirno i bez zamjerki radi svoj posao, vrlo brzo dolazi i sam hamburger. Slasno, od sezama pirgavo pecivo odmah povisuje ocjenu, u što se uklapa i izvrstan miris govedine prožete dimom. Meso je mrvicu prepečeno, unutra ima puno tankog luka i bogatstvo umaka. Dakle, cijedi se, a to u ovom testiranju – cijenimo! Dosta salate i cherry rajčica, fali malo ljutine i žestine, a hamburgerom dominira okus mesa. Fina, mekana i sočna cjelina, koja oduševljava kompaktnošću i uravnoteženošću – ama baš ništa ne odskače negativno. Za prvo mjesto im ipak još treba mrvica hrabrosti i drskosti, ali svakako ulaze u top 5 – nema pogreške, dolazimo opet!

Hamburger – 35 kn
Carlsberg 0,3 l – 19 kn
Ocjena - 8

14. Lari i Penati
Petrinjska 42a


Prekrasno malo mjestašce nadaleko poznato po svojim kuharima petkom spravlja i hamburgere. Odmah se upoznajemo s veselom konobaricom i padamo u depresiju kad saznamo da od piva ima samo, jedino i isključivo – Sarajevsko. A trenutno nabrojimo barem deset boljih hrvatskih, no, što je tu je, divimo se loncima na zidu i simpatičnosti prostora koji može biti i hodnik i knjižnica, mirišimo kvalitetnu pečenu slaninu, i općenito, jako gladni, navaljujemo na jedan od dva komada. Nisu veličine Oreo keksa kao kod Ane, ali niti Mc Donaldsovi. Gledamo otkud bismo ih zagrizli, ipak treba kvalitetno rasporediti ta četiri zalogaja, i trenutno nas odvale dvije činjenice – slanoća i ljutina. O, da, Lari i Penati radi opako ljute hamburgere, na dnu su peciva tri komada kiselog jalapenosa, što mrvicu prejako otima sve ostale okuse. Meso je okusom izvrsno, bogato, moćno i solidno prošarano špekom, ali je definitivno presuho. Unutra je još i list salate, trećina cherry rajčice, te umak u tragovima. Peciva smo jeli i bolja (autoru je plafon ono u Batku, iako se kune i u Mek Pers), i nekako bi nas bilo strah pojesti ga nakon sat-dva. To se nije dogodilo jer smo ih odmah satrli, još dugo zadržavali fini retro okus u ustima, ali i ljutinu - dobrih sat vremena. Koju poruku poslati, Lari i Penati imaju divan izbor svakojakih specijaliteta, ali hamburger im je skup i ljut, a Sarajevsko pivo definitivno preblago da to sve ublaži. Drugi put dolazimo na koljenicu!

Hamburger - 40 kn
Sarajevsko pivo 0,5 l - 25 kn
Ocjena - 7

15. Bubba Grill
Tkalčićeva 41

U predivno uređenoj turističkoj žili kucavici grada Zagreba, te večeri nažalost kišnoj Tkalčićevoj ulici, ugledali smo izdaleka šest daski za surfanje koje glume stolove. Sjajna ideja, franšiza vjerojatno iz Mađarske, genijalno za vidjeti, ali malo nespretno prilikom konzumacije jer stalno zapinjete za sajlu. Nema alkoholnih napitaka, ali je ponuda nevjerojatnih ribljih jela koja ne možemo ni pojmiti – stvarno velika. Simpatični konobari, ali 35 minuta čekanja za jedan jedini fishburger u praznom lokalu – puno previše. Cijelo to vrijeme gledamo kroz prozorčić kako se pečenjarica muči na premalom špaherčiću, ali se nadamo da će okus izbrisati sve nevolje. I tada nam na dasku dolazi to, nešto o čemu ćemo još danima pričati. Dakle, Fish Burger u Bubba Grillu, a nadam se da griješim, i da je to bio samo loš dan, je nešto na rubu jestivosti. Kao da jedem Spužvu Boba u umaku od Patrika, niti mirisa, niti okusa, niti ljubavi. Ičega. Slatkast umak, prosječno pecivo i debela pljeskavica nedefiniranog okusa. Ma bez ikakvog okusa. Nitko nije pojeo do kraja, odlazimo razočarani. Od ovog je i Mc Donalds valjda bolji, nadam se da se vlasnici i osoblje neće naljutiti, ali dobronamjeran savjet starog debelog gurmana – promijenite recept.

Fish Burger + nešto malo krumpirića - 39 kn
Ocjena - 5

Uskoro idemo u nove pobjede, javite gdje su po vama najbolji hamburgeri, i ne zamjerite na ocjenama – i sami znate da su tu nijanse svaki dan drugačije, od namirnica, vatre, lošeg dana kuhara, konobara... A i nikome ne damo desetku dok ne obiđemo cijeli grad! Šaljite savjete na naš Facebook!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju