Ocjenjivanje prva tri Hamburgera pročitajte na ovom linku.

4. OXBO
DoubleTree by Hilton, Vukovarska 269a

Ulazimo u predvorje hotela i skrećemo odmah desno. Iako smo rezervirali mjesto, ugodno nas iznenađuje ljubaznost i profesionalnost osoblja koje nas oslovljava po prezimenu! Srijeda je, kao i utorak dan kada je kombinacija Burger&beer po duplo jeftinijoj cijeni – 55 kuna. U to je uključeno malo pivo (Zlatni Pan) i hamburger s krumpirićima (izvana hrskavi, unutra mrvu mekani), home made kečapom i mrvom salate od ljubičastog kupusa u umaku od hrena. Ovo zadnje je sjajno, ali minijaturno. Kečap vuče na fini toć iz punjene paprike, ali nikako na kečap, a izuzetno ugodan konobar me na upit od čega je, izvještava o svih devet sastojaka, nakon konzultacije s kuharom. Hamburger je velik, rare, po želji, crvena bojica se cijedi po finom, hrskavom i sezamastom, iznutra k'o duša mekanom pecivu. Sve dosad čista desetka, ali onda slijedi prvi zagriz bogatog, slojevitog i šarenog burgera. Meso, navodno od samog Black Angusa (nije onaj iz AC/DC) je mrvljivo i nekako nekonzistentno. Opet ga gledamo, na oko sjajno, na okus – ne. Dapače, oku divno, ali unatoč rajčici, salati, tvrdom siru, umaku od majoneze, konjaka i tabaska – nedostaje ičeg prepoznatljivog. Uzimam griz od kolegice, ali opet praznina. Osjećaj zbunjenosti ostaje, kao da mi je netko isključio miris i okus, ostaje dojam nedorečenosti... Šteta, očekivali smo ipak više.

Hamburger, pommes frites, kečap, salata, malo pivo - 55 kn
Ocjena 6



5. The Hole In One Gastropub
Vlaška 42

Utočište svih ljubitelja rebaraca i fino rezanih pršuta i ostalih suhomesnatih delicija, poznato je i po svojim hamburgerima. Na korak od strogog centra metropole smješka vam se veselo odojče i naljepnica na kojoj piše da smijete donijeti svoje piće (BYO)! Srećom pa imaju dva sjajna tamna komada, O'Hara's i Bernard, pa brzo teče vrijeme u sjajnom drvenom ambijentu i na zidovima šarenim kredama napisanim jelima. Unatoč imenu Death by Burger, mladić nije velik, ali je bogami visok. Viši je nego širi, poput kule u pješčaniku! Zgodno, iako ni po čemu posebno pecivo, fin sezam, malo preočekivan kečap, šampinjoni, špek... U bogatim slojevima tu je još sir, rajčica, zelena salata, radič, tikvica i krastavac. Meso fino, sočno, mrvu neslano, u ostatku slojeva nedostaje začina, i previše je naglašen kečap. Srećom, tu je pommes frites, savršeno nemastan i posut dalmatinskim sušenim biljem, koji spojen s burgerom čini sjajnu cjelinu. Osim preindustrijskog kečapa, samo je cijena mrvicu previsoka da bi se popeo na sam vrh, ali je odmah tu...

Death by Burger, pommes frites - 49 kn
O'Hara's točeno 0,3 l - 15 kn
Bernard tamno 0,5 l – 25 kn
Ocjena - 8


6. Zalogajnica Rocket Burger Cafe
Tkalčićeva 44

Minijaturni prostor nedaleko pivnice Mali medo, simpatična zalogajnica malo prejeftinih, ali lako perivih pločica iznad roštilja. Mlad, pedantan i pristojan konobar (dobro pogleda svaku čašu prije nego utoči, brine da čaše idu uz pivski brend) pamti lagano narudžbe i bez problema zbrinjava cijeli lokal. Vrlo brzo stiže divan La Trappe Bockbier, a onda i hamburger s prilozima. Prvi minus su previsoke cijene paniranih krumpirića, koji jesu neviđeni do sada i s finom aromom cimeta, ali 16 kuna je too much. 18 kuna za 7 kolutova onion ringsa je čista prijevara, na tome se zaradi više i od čaja i kave skupa. A i nisu nešto, masnjikavi i s bezličnim umakom, baš kao i kečap uz krumpire.

Pecivo dobiva početni minus jer djeluje plastično, nema sezama, niti ikakvu aromu. Zapečeno je samo s unutrašnjih strana. Ali okus majušnog hamburgera je najbolji od današnje ponude. Umak rastura, decentan, dovoljno, ne previše, osjeti se meso, začini, sve što treba. Unutrašnjost čine slanina, sir (uopće nema okusa), luk izvrsno izdinstan, rajčica, trosloj salate, tikvica i na trenutke previše naglašen krastavac, onaj Njemački, nedovoljno tvrd. Fina debljina, meso tanko ali ukusno, idealno se spojilo sa skupim ali božjim pivom. Rocket Burger je idealan za s nogu, prilozi su skupi i doradivi, izbor piva malen, ali svjetski. Preporučamo.

Chedar-Bacon Supreme - 35 kn
Wedge Potato - 16 kn
Onion Rings – 18 kn
La Trappe Bockbier 0,33 l - 33 kn
Bavaria točeno – 0,33 l – 10 kn
Ocjena 8


U srijedu idemo u nove pobjede, javite nam gdje su vama najbolji hamburgeri u gradu, i ne zamjerite na ocjenama – i sami znate da su tu nijanse svaki dan drugačije, od namirnica, vatre, lošeg dana kuhara, konobara... Pratite nas na portalu i šaljite savjete na naš Facebook!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju